Tickets
Shop
Nieuws 25 sep 2020

Club van de week: IJsvereniging Groningen (YVG)

Op zaterdag 3 oktober staat alweer het derde NK Clubs op het programma en de veertien geselecteerde clubs treffen inmiddels de laatste voorbereidingen. In aanloop naar de eerste wedstrijd van het seizoen laten we de clubs aan het woord, met deze week: IJsvereniging Groningen (YVG).

Naam vereniging: IJsvereniging Groningen (YVG)
Opgericht in: 1862
Bekendste (oud-)schaatsers: Marcel Bosker, Chris Huizinga, Lex Dijkstra, Lennart Velema, Robert Post, Bo van der Werff, Remo Slotegraaf, Gijs Kamp, Marco van der Tuin, Johan Knol en Albert Bakker
Uitslagen op NK Clubs: 4e (2018) en 7e (2019)

Waar willen jullie als club uitdragen?
"YVG staat voor schaatsplezier voor iedereen. Van breedtesporter tot topsporter, van jong tot oud. We bieden een gevarieerd trainingsprogramma voor elk type schaatser."

Wat voor activiteiten organiseren jullie jaarlijks?
"Wij organiseren jaarlijks onder meer schaatstrainingen, langebaan- en marathonwedstrijden en trainingsweekenden. Verder geven bekende YVG'ers geregeld bochten- en startclinics."

Wat voor activiteiten doen jullie in de zomer?
"In de zomer worden er veldtrainingen georganiseerd en kunnen de leden inlineskaten en wielrennen."

Wat is het doel op het NK Clubs?
"Net zoals de voorgaande jaren gaan we voor de winst."

Hoe gaan jullie dat bereiken?
"We gaan proberen zoveel mogelijk toppers aan de start te krijgen."

Wat betekent deelname aan het NK voor jullie als club?
"Door deelname aan het NK Clubs hopen we de YVG en het gewest Groningen op de kaart te zetten. Daarnaast is het mooi dat onze leden samen met bekende YVG'ers het tegen allerlei andere landelijke toppers mogen opnemen. Kortom, het is een fantastisch evenement en het is voor onze vereniging één van de hoogtepunten van het jaar!"


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan