Tickets
Shop
Nieuws 12 sep 2021

Club van de Week: Centrale Schaatstraining Vriezenveen (CSV)

Op zaterdag 25 september staat alweer het derde NK Clubs op het programma en de veertien geselecteerde clubs treffen inmiddels de laatste voorbereidingen. In aanloop naar deze wedstrijd laten we een aantal clubs aan het woord, met deze week: Centrale Schaatstraining Vriezenveen (CSV).

Naam vereniging: Centrale Schaatstraining Vriezenveen (CSV)
Opgericht in: 1976. Sinds 1990 is CSV officieel ingeschreven via het gewest Overijssel.
Bekendste (oud-)schaatsers: Kars Jansman, Andre Withaar, Marco Pol, Jeroen Schoppink en Aaldert Pol. 
Uitslagen op NK Clubs: Dit jaar doen wij voor het eerst mee.

Waar willen jullie als club uitdragen?
"Wij staan voor topprestaties, maar ook voor plezier. Bij CSV kunnen leden onder goede begeleiding  hard en verstandig trainen, maar wanneer er pauze is, is er ook zeker ruimte voor gezelligheid. Door middel van deze gezelligheid willen wij het familiegevoel van de vereniging blijven stimuleren."

Wat voor activiteiten organiseren jullie jaarlijks?
"Binnen CSV hebben wij ieder jaar diverse activiteiten om ervoor te zorgen dat er een goede binding tussen de leden blijft en het familiegevoel blijft overheersen. Zo gaan wij ieder jaar met de junioren en senioren op schaatskamp naar Erfurt, waar er hard getraind wordt maar ook veel plezier wordt gemaakt. Voor de pupillen organiseren wij een zomerkamp en andere leuke activiteiten door het jaar heen. Verder hebben wij ieder jaar een seizoensafsluiting met een hapje en drankje en een jaarlijks ledenvergadering met daarin naast het formele gedeelte een aantal sprekers uit de schaatswereld."

Wat voor activiteiten doen jullie in de zomer?
"In de zomer bieden wij als vereniging diverse trainingsmogelijkheden aan zodat ieder lid een goede basis kan leggen voor het winterseizoen. Zo hebben wij het geluk dat wij in ons dorp een skeelerbaan hebben waar wij goed op kunnen trainen. De droogtraining voeren wij uit in het openluchttheater in Ommen en de wielertraining vindt plaats in de omgeving Twenterand."

Wat is het doel op het NK Clubs?
"Ons doel is natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen in de einduitslag, maar het gaat ons er vooral om dat we laten zien wie wij als CSV zijn en wat wij uitdragen. De dag staat voor veel plezier, al hopen we natuurlijk ook dat onze clubleden een goede sportieve prestatie neerzetten."

Hoe gaan jullie dat bereiken?
"In aanloop naar het NK toe wordt er rekening gehouden met de intensiteit van de trainingen. De trainingen worden specifieker en we gaan met de groep richting Thialf om daar een extra training uit te voeren om alvast te wennen aan het ijs en de snelheid. Verder gaan wij op 25 september met zoveel mogelijk leden en ouders naar Heerenveen om de schaatsers aan te moedigen."

Hoe hebben jullie je, ondanks de coronaperikelen, voorbereid op dit toernooi?
"Ondanks corona hebben we geprobeerd om de laatste anderhalf jaar zoveel mogelijk door te trainen. Op de skeelerbaan in Vriezenveen was gelukkig ruimte genoeg om te trainen met de wedstrijdgroep. Afgelopen zomer pakten we de fietstrainingen, hardlooptrainingen en skeelertrainingen weer op zoals normaal. In de periode van de lockdown hebben wij trainingsschema’s gemaakt waar onze leden zelf (thuis) mee bezig konden."

Wat betekent deelname aan het NK voor jullie als club?
"Wij zijn ontzettend trots dat wij als relatief kleine verenging uit een klein dorp mee mogen doen aan dit mooie evenement. Door onze deelname hopen wij dat de mensen in het dorp nóg enthousiaster worden over het schaatsen en zich aansluiten bij onze club."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan