Tickets
Shop
Nieuws 16 okt 2020

WK Afstanden van 2023 voorlopig toegewezen aan Nederland

De ISU kwam vandaag met goed en slecht nieuws wat betreft schaatstoernooien. Vanwege de ontwikkelingen van het coronavirus en de impact daarvan op de organisatoren en deelnemers zijn de Viercontinentenkampioenschappen in 2021 geschrapt. Voor het seizoen 2021/2022 en 2022/2023 heeft de schaatsunie de grote toernooien voorlopig toegewezen, onder andere aan Heerenveen.

Foto : Soenar Chamid

De zogeheten Four Continents kampioenschappen in het langebaanschaatsen (Calgary), shorttrack (Salt Lake City) en kunstrijden (Sydney) zouden in januari en februari plaatsvinden. De titeltoernooien gelden als tegenhanger van de EK's en worden jaarlijks georganiseerd voor schaatsers uit Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. De schaatsunie heeft er nu een streep doorgezet. 

Maar de ISU-raad had dus ook goed nieuws, want de grote schaatstoernooien voor de seizoenen 2021/2022 en 2022/2023 zijn voorlopig toegewezen. Toewijzingen voor alle andere ISU-kampioenschappen worden nog beoordeeld en zullen zo snel mogelijk worden beslist. Nederland heeft een aantal aanvragen voor het organiseren van toernooien uitstaan, zowel voor langebaan als shorttrack. 

Voor het seizoen 2022/2023 zijn de WK Afstanden voorlopig toegekend aan Heerenveen. In dat seizoen worden de EK Allround & Sprint in Hamar georganiseerd en de WK voor junioren in Inzell. De WK Shorttrack gaan in 2023 vooralsnog naar Turijn en de WK junioren naar Gdansk.

In het kunstrijden is het Viercontinentenkampioenschap in 2022 toegewezen aan het Chinese Tianjin en een jaar later aan Sydney. Daarnaast zijn de toernooien in 2022/2023 als volgt verdeeld: de EK in Helsinki, de WK in Saitama en de WK junioren in Calgary. De WK Synchroonschaatsen worden in 2023 gehouden in Lake Placid. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan