Live
Shop
Nieuws 11 okt 2020

Team Jumbo-Visma hervat maandag trainingen in Thialf

Team Jumbo-Visma heeft haar quarantaineperiode beëindigd. Een twijfelachtige testuitslag zorgde na terugkomst uit Inzell ervoor dat de volledige ploeg uit voorzorg zich afzonderde. Na 72 klachtenvrije uren heeft de ploeg op basis van de huidige RIVM-regels en in samenspraak met sportkoepel NOC*NSF en de Nederlandse schaatsbond KNSB hun quarantaine beëindigd. De verdachte atleet testte zondag negatief.

Foto : Team Jumbo-Visma

Vanwege meerdere besmettingsgevallen met het coronavirus ging de ijsbaan in Inzell afgelopen woensdag op slot. Bij de Duitse en Poolse ploegen waren positieve gevallen gevonden en ook Kjeld Nuis van Team Reggeborgh bleek besmet. Daarop besloot de geel-zwarte brigade de koffers te pakken en het trainingskamp voort te zetten in Heerenveen. Op donderdagmiddag lieten de sporters en staff zich testen, waarbij één test een twijfelachtig resultaat gaf. 

Om die reden stond Team IKO, dat eveneens op trainingskamp in het Zuid-Duitse dorpje was, vrijdagmiddag als enige op het speciaal afgehuurde ijs in Thialf. Aangezien de coronatesten op donderdagmiddag plaatsvonden, alle schaatsers en stafleden van Team Jumbo-Visma vervolgens gedurende 72 uur klachtenvrij bleven en de desbetreffende atleet zondag negatief op COVID-19 testte, is er geen reden om langer in isolatie te blijven. Het is de bedoeling dat maandag de trainingen worden hervat. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan