Tickets
Shop
Nieuws 16 okt 2020

Mechanische problemen houden ijsbaan Calgary dicht tot 2021

Aanhoudende technische problemen zorgen ervoor dat de Olympic Oval in Calgary naar verwachting pas eind januari weer open kan. De problematiek diende zich begin september voor het eerst aan en aanvankelijk werd ingeschat dat het zes weken zou duren om te verhelpen.

In een verklaring laat de ijsbaan weten dat er naar aanleiding van de voorlopige bevindingen van het onderzoek naar het mechanische probleem wordt gewerkt aan een herstelplan om de apparatuur te vinden die nodig is om het ijs opnieuw te maken. De schaatshal is afhankelijk van één leverancier voor het verhelpen van dit probleem. "Op dit moment verwachten we dat de vroegste beschikbaarheid van ijs eind januari zal zijn. De Oval erkent dat dit een aanzienlijke impact heeft op topsporters en het publiek. Weet dat we heel hard werken om het probleem te verhelpen."

De nationale competities in Canada voor zowel langebaan als shorttrack waren al stil komen te liggen vanwege de uitbraak van het coronavirus. In november zou de tweede World Cup op de langebaan in Calgary worden verreden, maar daar ging in augustus een streep doorheen. De Olympic Oval is de thuisbasis van de langebaanschaatsers. "In een preolympisch seizoen is dit niet ideaal", erkent directeur Peter McCrory tegenover CTV News. "Er is helaas maar een 400-meterbaan in Calgary."

De verouderde schaatsbaan, die is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1988, heeft een 'aanzienlijke kapitaalinvestering' nodig, aldus McCrory. "Dit gebouw is niet ontworpen om zo lang mee te gaan, maar petje af voor het team dat het door de jaren heen zo goed mogelijk heeft gehouden", zegt hij. "We willen graag investeren om nog 33 jaar wereldklasse te kunnen leveren." In de strijd om de snelste baan ter wereld moet Calgary het momenteel afleggen tegen Salt Lake City. Vorig jaar toonde onderzoek voor de zogeheten olympische bid van 2026 aan dat de Oval zo'n 55 miljoen dollar (35,5 miljoen euro) aan verbeteringen kan gebruiken. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan