Live
Shop
Nieuws 11 okt 2020

Kunstrijdster Scheepens stopt met wedstrijdsport

Caya Scheepens zet een punt achter haar wedstrijdcarrière. De 18-jarige kunstrijdster kampt met langdurig blessureleed en wil een stapje terugzetten. Dat maakte ze zondag bekend.

Foto : Soenar Chamid

Scheepens, die op haar zevende begon met kunstrijden, werd in december nog geopereerd aan haar enkel. "Maanden vol revalidatie en opbouwen leken goed te gaan, echter begon de pijn langzaam terug te komen", meldt ze in een Facebook-bericht. "Steeds meer ging ik overwegen of ik op deze manier nog mijn topsportcarrière wilde voortzetten. Het steeds opbouwen, blij zijn met de spoedige vooruitgang en dan weer teruggefloten worden. Om frustratie te voorkomen en mijn liefde voor het schaatsen niet te verliezen heb ik besloten om voor nu te stoppen." 

De Nederlands kampioene bij de junioren van 2018 stopt niet helemaal met de sport. Ze blijft trainen, alleen wel op een niveau dat haar enkel aan kan. Naast het NK junioren van 2018 deed Scheepens ook internationaal op niveau mee. In februari 2019 eindigde ze op een knappe negende plaats op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF). Verder deed ze vijfmaal mee aan een ISU Junior Grand Prix en kwam ze een keer namens Nederland uit op het WK Junioren. Haar laatste competitie was de Coupe du Printemps in maart 2019. In Luxemburg werd ze destijds tweede. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan