Tickets
Shop
Nieuws 16 nov 2020

Van Zundert wisselt van coach en kiest voor olympiër Hendrickx

Lindsay van Zundert heeft afgelopen week de samenwerking met haar Belgische coach Ans Bocklandt beëindigd. Na een vruchtbare verbintenis van vijf jaar breekt voor de meervoudig Nederlands juniorenkampioene een nieuwe periode aan om haar ambities te kunnen volbrengen. Tweevoudig olympiër Jorik Hendrickx gaat nu zijn kennis en passie doorgeven, samen met zijn voormalige coach Carine Herrygers.

"Ik merkte de laatste tijd dat ik wat uitdaging en focus in de begeleiding mistte", licht Van Zundert toe in een persbericht. "Je traint dan wel gewoon door, maar het gevoel ging niet weg en dat moet er op een gegeven moment toch uit komen." De 15-jarige kunstschaatsster benadrukt dat er geen sprake is van ruzie. "Ans heeft me heel ver gebracht, tot aan mijn seniorendebuut aan toe. Maar ik moet steeds vooruit blijven kijken en weer verbeteren. Dan is verandering soms gewoon nodig."

Van Zundert debuteerde eind september in Oberstdorf bij de Nebelhorn Trophy in het seniorencircuit. Daar eindigde ze, als jongste deelneemster, op een knappe zevende plek. In de afgelopen maanden ging de Etten-Leurse dagelijks op en neer naar België voor training. Vanaf nu zal ze weer dichter bij huis op het ijs staan. Ze gaat voornamelijk trainen in Tilburg en Eindhoven en blijft actief onder de vlag van Stichting Kunstrijden Nederland (SKN) van Joan Haanappel.

Hendrickx is 'blij verrast' met de begeleiding van zijn nieuwe pupil. "Maar het brengt ook een flinke verantwoordelijkheid met zich mee. Ik ken haar olympische ambities en denk daar een goede bijdrage aan te leveren. We zullen eerst aan elkaar gaan wennen en daarna snel aan de slag gaan om haar doelen te bereiken. Het is allemaal nog vrij vers." De Belg stopte in augustus 2019 met kunstschaatsen en vormt sindsdien een team met zijn voormalige coach Carine Herrygers.

Van 26 tot en met 29 november vindt in Dortmund de NRW Autumn Trophy plaats. In Duitsland hoopt Van Zundert tijdens die internationale wedstrijd haar kunsten weer te laten zien. "Het belangrijkste nu is dat ik mijn vorm kan behouden en kan door trainen. Ik voel me fit en heb nog altijd veel plezier in het kunstschaatsen. Ik zie daarom de toekomst met Carine en Jorik positief in."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan