Tickets
Shop
Nieuws 29 nov 2020

Van Zundert wint NRW Autumn Trophy in Dortmund

Lindsay van Zundert heeft in Dortmund de NRW Autumn Trophy op haar naam geschreven. De 15-jarige Etten-Leurse debuteert dit seizoen bij de senioren. Bij de junioren herpakte Dani Loonstra zich op de vrije kür en steeg naar de zesde plek in het klassement.

Foto : Margarita Bouma

Van Zundert stond na de korte kür van zaterdag op de vierde plek. Ze verbeterde haar persoonlijk record tot 53,05 punten. De Duitse Nicole Schott ging aan de leiding (62,72 punten), maar trok zich terug voor de vrije kür. Met een formidabele score van 113,87 punten werd Van Zundert eerste op de lange kür en met een totaalscore van 166,92 punten bleef ze ruim voor de Zweedse Josefin Taljegard (152,13 punten) en Jenni Saarinen uit Finland (147,95 punten).

Bij de junioren vrouwen wist Dani Loonstra een elfde plek op de korte kür (41,92 punten) met een sterke lange kür (74,90 punten) om te zetten naar de zesde plaats in het eindklassement. De top-drie bleef na de vrije kür onveranderd: de Zwitserse Kimy Vivienne Repond (169,62 punten) won voor Aya Hatakawa (150,07 punten) en Carmen Wolf (143,72 punten) uit Duitsland.

In zowel het ijsdansen als het paarrijden was het deelnemersveld beperkt in Dortmund. IJsdansers Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen werden derde en laatste. Ze wisten op de vrije dans net voor Fiona Pernas/German Shamraev uit Zwitserland te blijven, maar het was niet genoeg om ook in het klassement een plekje te stijgen (122,72 om 120,84 punten). De Duitse Katharina Müller/Tim Dieck waren een klasse apart met een totaalscore van 185,16 punten.

Paarrijders Daria Danilova en Michel Tsiba werden eveneens derde in een veld van vier paren. In het voorjaar onderging Tsiba een operatie aan zijn meniscus. Met twee nieuwe küren kwam het Nederlandse paar tot een totaalscore van 114,74 punten. Annika Hocke/Robert Kunkel (180,48 punten) uit Duitsland versloegen hun landgenoten Minerva Hase/Nolan Seegert (155,95 punten).

Bij de mannen moest Thomas Kennes zich voor de start van de wedstrijd ziek afmelden. Voor het merendeel van de Nederlandse kunstschaatsers was de NRW Autumn Trophy de eerste wedstrijd van dit onzekere schaatsseizoen. Deze wedstrijd gold als belangrijk meetmoment in aanloop naar het EK Kunstrijden, dat eind januari wordt verreden in Zagreb. 

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan