Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2020

Loting dag 2: Ter Mors tegen De Jong, Roest tegen Bosker op 1500 meter

Jorien ter Mors en Patrick Roest verdedigen zondag op de tweede dag van het Daikin NK Allround in een rechtstreeks duel met hun naaste belagers hun voorsprong in het klassement. Zowel Roest als Ter Mors starten vanuit de binnenbaan, wat betekent dat ze in de buitenbaan finishen. Als ze een sterke race rijden, kunnen Antoinette de Jong en Marcel Bosker dan een aanval plegen.

Foto : Sander Chamid

De dag wordt omstreeks 13:45 geopend door Myrthe de Boer en Muriël Meijer, die van start gaan in de eerste rit. De favorieten voor de eindzege komen uiteraard in de laatste ritten aan bod. Marijke Groenewoud en Joy Beune strijden in de achtste rit tegen elkaar, daarna betreden Melissa Wijfje en Esther Kiel de baan. Ter Mors en De Jong sluiten de afstand af. 

De 1500 meter bij de mannen kent in de tweede rit een opvallend onderonsje. Broers Bob en Bart de Vries treffen elkaar op een afstand die beiden niet als gegoten ligt. De twee hadden gehoopt om de 500 meter tegen elkaar te loten, maar kunnen zondag alsnog een onderling duel uitvechten. Het is slechts het voorprogramma van de strijd om de podiumplaatsen die in de achtste rit losbarst. Marwin Talsma en Chris Huizinga moeten een sterke 1500 meter rijden om het zicht op een topklassering niet kwijt te raken. Jan Blokhuijsen en Koen Verweij treffen elkaar in rit negen en ploeggenoten Roest en Bosker komen als laatste in actie.

Voor de afsluitende 5000 en 10.000 meter wordt na de 1500 meter geloot.

Bekijk hier de volledige startlijsten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan