Tickets
Shop
Nieuws 29 nov 2020

Loting dag 2: Kok tegen Leerdam op tweede 500 meter

Op de slotdag van het Daikin NK Sprint treffen klassementsleidster Femke Kok en Jutta Leerdam, de nummer twee, elkaar op de 500 meter. Bij de mannen gaat Hein Otterspeer aan de leiding, hij neemt het op tegen Ronald Mulder.

Foto : Sander Chamid

Letitia de Jong en Elisa Dul hebben zich afgemeld voor het vervolg van het sprinttoernooi. De Jong kwam terug van een slijmbeursontsteking in haar heup en reed dit weekend haar eerste wedstrijd van het seizoen. Ze stond achttiende in het tussenklassement, Dul stond op plek vijftien. Na de herschikking bij de vrouwen starten in rit zes Janine Smit en Michelle de Jong, die derde werd op de eerste 500 meter. In de achtste rit staan Esmé Stollenga en Suzanne Schulting, de nummer drie in het tussenklassement, tegenover elkaar. De slotrit gaat tussen Leerdam en Kok

Bij de mannen begint de tweede 500 meter met een race tussen Lennart Velema en Kjeld Nuis, beiden hebben een diskwalificatie achter hun naam staan. In de zevende rit rijdt Stefan Westenbroek tegen Kai Verbij. Daarna neemt Jesper Hospes het op tegen Dai Dai N'tab, winnaar van de eerste 500 meter en de nummer drie in het tussenklassement. In rit negen treffen Tijmen Snel en Thomas Krol, de nummer twee in de rangschikking, elkaar. In de laatste rit kruisen de onfortuinlijke Ronald Mulder en klassementsleider Hein Otterspeer de degens.

Klik hier voor de volledige loting. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan