Tickets
Shop
Nieuws 22 nov 2020

Kok en Leerdam tonen vorm in aanloop naar Daikin NK Sprint

Wie dacht dat de sprinters tijdens het Daikin NK Allround niet in actie komen, heeft het mis. In een nog leger Thialf dan overdag tijdens het allroundtoernooi reden de sprinters zaterdagavond een oefensessie, oftewel trainingswedstrijd. Daarbij werd opvallend had gereden door Femke Kok en Jutta Leerdam.

Foto : Soenar Chamid

De twee jonge sprinttalenten bevestigden hun status als favorieten voor het Daikin NK Sprint van aankomende week. Met 37,47 versloeg Kok haar concurrente in een rechtstreeks duel. Daarmee verbeterde ze haar tijd van oktober, toen ze met 37,55 de snelste Nederlandse vrouw ooit in Thialf werd. Leerdam zat Kok echter dicht op de hielen. Met 37,73 noteerde ze eveneens een zeer snelle tijd. 

Bij de heren belooft het volgende week een spannende strijd om de titel te worden. Hein Otterspeer en Dai Dai N'tab waren zaterdag de enige mannen die een tijd onder de 35 seconden wisten neer te zetten. Onder anderen Ronald Mulder en Letitia de Jong maakten hun rentree na hun blessures, Janno Botman en Michelle de Jong keerden terug na hun coronabesmettingen. 

De uitslagen van de oefensessies worden vanwege de geldende coronamaatregelen niet gepubliceerd.  


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan