Tickets
Shop
Nieuws 13 nov 2020

Geen WK Afstanden op olympische baan van Peking

Vanwege de huidige situatie omtrent het coronavirus heeft de ISU bekendgemaakt dat de WK Afstanden dit seizoen niet zullen plaatsvinden in Peking. Ook gaat er een streep door de World Cup Shorttrack. Beide wedstrijden waren zogenoemde test-events voor de Winterspelen van 2022 in de hoofdstad van China.

Foto : Soenar Chamid

De pandemie zorgt ervoor dat er momenteel allerlei reisbeperkingen gelden en dat de reissituatie voor elk land verschillend is. Mede hierdoor zagen de Chinese organisatie en het IOC zich genoodzaakt om de testevenementen voor de Olympische Spelen te schrappen. Naast de WK Afstanden en de World Cup Shorttrack gaat er ook een streep door de Grand Prix finale (kunstrijden). 

De WK Afstanden stonden van 25 tot en met 28 februari op de kalender en zouden (traditioneel) plaatsvinden op de olympische baan. De ISU onderzoekt de komende dagen of de WK Afstanden op een andere locatie veilig kunnen worden gehouden. Volgens ISU-voorzitter Jan Dijkema behoort een bubbel in Heerenveen zeker tot de mogelijkheden.

Vorige week liet de internationale schaatsbond weten dat Nederland twee World Cups mag organiseren in de weken na het ISU EK Allround & Sprint. Die Europese kampioenschappen schuiven daardoor een week op en worden nu afgewerkt in het weekend van 16 en 17 januari. In Heerenveen zal een bubbel worden gecreëerd waarin de internationale langebaanschaatsers enkele weken zullen verblijven om zo veilig mogelijk aan deze wedstrijden te kunnen deelnemen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan