Tickets
Shop
Nieuws 09 nov 2020

Boyang Jin wint ISU Grand Prix in China

Boyang Jin heeft de tweede ISU Grand Prix van het seizoen op zijn naam geschreven. De Chinese nummer vijf van het laatst gehouden WK Kunstrijden in 2019 behaalde 290.89 punten. De competitie was in Chonqing niet groot, aangezien vanwege de coronapandemie enkel Chinese schaatsers aan de wedstrijd mee mochten doen.

Foto : International Skating Union

Jin pakte vrij eenvoudig zijn tweede opeenvolgende overwinning bij de Chinese Grand Prix. Han Yan eindigde met 264.81 punten als tweede en Yudong Chen sprokkelde 226.21 punten voor de derde plek. Jin zal zijn score bij afwezigheid van de grote wereldtoppers willen vergelijken met de eerste grote internationale kunstrijdwedstrijd twee weken geleden in Las Vegas. Toen won Nathan Chen daar relatief eenvoudig met een score van 299.15, ruim acht punten meer dan Jin dit weekend behaalde.

De overwinning bij het paarrijden ging naar Cheng Peng en Yang Jin. Het was voor het paar de tweede keer dat ze een overwinning in de ISU Grand Prix pakten. De eerste keer was in de Verenigde Staten vorig jaar. Hongyi Chen pakte bij de vrouwen haar eerste seniorenoverwinning. Shiyue Wang en Xinyu Liu waren de beste ijsdansers.  

De Grand Prix in China was oorspronkelijk de derde wedstrijd in het seniorencircuit. Als gevolg van de coronapandemie zijn een aantal wedstrijden afgelast. De wedstrijden die wel doorgaan hebben een beperkt deelnemersveld met enkel schaatsers die afkomstig zijn uit het gastland of die er woonachtig zijn. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan