Live
Shop
Nieuws 15 mei 2020

Orie reageert op vertrek Nuis: 'Ik zag het helemaal niet aankomen'

Foto : Soenar Chamid

Jac Orie heeft voor het eerste sinds het transfernieuws van Kjeld Nuis naar Team Reggeborgh een reactie gegeven. Bij NOS vertelde de succescoach dat hij verbaasd was toen de schaatser hem opbelde. "Ik zag het helemaal niet aankomen. Ik dacht eerst dat het een grap was", aldus Orie.

Vooral de manier waarop de schaatser na elf jaar samenwerking vertrok, viel niet goed bij de coach van Team Jumbo-Visma. "Het was beter geweest als hij na een bepaald traject was weggegaan. Nu is het van het ene op het andere moment klaar. Dat voelde apart. Het was niet leuk."

Kort na de overstap van Nuis naar de ploeg van coach Gerard van Velde sloeg de geel-zwarte formatie alweer hard terug, en haalde Kai Verbij en Dai Dai N'tab binnen. Sprinters waar Nuis binnen zijn nieuwe ploeg ongetwijfeld mee had verwacht te kunnen trainen. Met N'tab was Jumbo-Visma al in gesprek, maar het vertrek van Nuis gaf nu ook ruimte voor het binnenhalen van Verbij. 

Orie laat wel weten nog gewoon met Nuis door één deur te kunnen. Winnen wil hij komende winter natuurlijk wel met zijn nieuwe schaatsers, maar dat heeft volgens hem niks met revanche te maken. "Iedereen die buiten ons team valt willen we eruit rijden, dus we zullen er alles aan doen om van die mensen te winnen." 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan