Tickets
Shop
Nieuws 07 mei 2020

Herzog kijkt uit naar samenwerking met 'idool' Wüst

Vanessa Herzog heeft haar samenwerkingsband met Team Reggeborgh verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2022. De Oostenrijkse sprintster staat niet onder contract bij de groene brigade, maar traint sinds afgelopen seizoen regelmatig mee. Zij is verheugd met de komst van nieuwe trainingspartners Ireen Wüst en Kjeld Nuis.

Foto : Sander Chamid

"Wüst is altijd een idool van me geweest", vertelt Herzog in een interview met de Oostenrijkse omroep ORF. "Ik denk dat deze samenwerking mij veel zal gaan helpen op de 1000 meter." In maart liet Wüst bij de overstap naar Team Reggeborgh weten dat ze zich voornamelijk gaat richten op de 1500 meter en het allrounden loslaat. "Ik denk dat het een goede combinatie is. Wüst is ook blij. Het helpt haar als ze met of achter een snelle vrouw kan schaatsen", aldus de Oostenrijkse sprintster. 

Volgens Herzog staat de eerste gezamenlijke training in Nederland gepland voor juni en volgt daarna een trainingskamp in Italië en wellicht ook in de Oostenrijkse regio Karinthië, waar Herzog woont. Het gebied is bij Nederlanders vooral bekend vanwege de Weissensee en de natuurijswedstrijden die daar jaarlijks worden gereden. Gezien de beperkingen vanwege het coronavirus is het echter nog afwachten of reizen mogelijk is. 

De 24-jarige Herzog is sinds april weer begonnen met trainen in Oostenrijk. Haar man, manager en trainer Thomas Herzog blijft de programma's voor haar schrijven. "Ik doe trainingen op de fiets. Gelukkig hebben we een krachthonk in de kelder, dus ik heb goed aan krachttraining kunnen doen." Ook voor de meervoudig Europees kampioene op wieltjes is inlineskaten op dit moment alleen mogelijk op het fietspad. Bovendien zijn de meeste wedstrijden voor deze zomer afgelast. Herzog hoopt dat het schaatsseizoen ondanks het coronavirus gewoon kan gestart. Desnoods met wedstrijden zonder publiek. 

Klik hier voor het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan