De zomer van 2020 zal het in Europa moeten stellen zonder internationale skeelerwedstrijden. In een brief heeft World Skate Europe bekendgemaakt dat alle wedstrijden tot en met 30 september definitief geschrapt worden.

Die beslissing heeft de nodige consequenties voor de resterende Europa Cups in onder andere Oostende en uiteraard ook voor het Europees kampioenschap, dat oorspronkelijk van 23 tot en met 30 augustus gehouden zou worden. Alle wedstrijden worden definitief afgelast en dus niet op een later moment nog ingehaald. Ook het EK voor masters is geannuleerd. 

Vooralsnog is de eerste (internationale) wedstrijd op de kalender de World Inline Cup skeelermarathon in het Tsjechische Ostrava. Deze wedstrijd staat gepland voor 20 juni. Ook het WK Inlineskaten is (nog) niet afgelast. World Skate heeft het wereldkampioenschap, dat gepland stond voor eind juli, wel al verplaatst naar 12 tot en met 19 september. Mocht die wedstrijd wel doorgang vinden, zal een eventuele Nederlandse ploeg hoogstwaarschijnlijk zonder wedstrijdritme naar Zuid-Amerika afreizen. De sectie inlineskaten van de KNSB verwacht in Nederland niet voor 1 september wedstrijden te organiseren