Tickets
Shop
Nieuws 06 mrt 2020

Van Zundert komt tekort voor finaleplaats op WK Kunstrijden voor junioren

Met een score van 48,21 in haar korte kür heeft kunstrijdster Lindsay van Zundert zich op het WK voor junioren in Estland niet weten te plaatsen voor de vrije kür van zaterdag. Met haar score bleef Van Zundert iets achter bij haar persoonlijke record, dat ze in februari had neergezet bij de Bavarian Open in Oberstdorf. Bij die wedstrijd schaatste ze naar 52,02 punten.

Foto : Margarita Bouma

In Tallinn reed Van Zundert op de muziek van Sam Smith's Writing on the Wall een vrijwel foutloze kür, waarin ze enkel op haar sprongcombinatie van drievoudige lutz en dubbele toeloop een lichte puntenaftrek kreeg. Waar ze vorig jaar met dit puntentotaal nog de schifting zou hebben gehaald, was dat nu niet het geval en eindigde ze als 29e. 

In 2018 was Kyarha van Tiel de laatste Nederlandse die op een WK voor junioren een finaleplaats behaalde. Destijds plaatste zij zich in Sofia met een score van 45,88 (in het oude scoringssysteem) als 24e voor de vrije kür, waarin zij haar klassering niet wist te verbeteren. Vorig jaar wist Caya Scheepens zich niet te plaatsen voor de lange kür. Zij werd met een score van 40,19 36e. 

Na de korte kür gaat de Russische Kamila Valieva aan de leiding met een score van 74,92 punten. Haein Lee uit Zuid-Korea volgt met 70,08 punten en Daria Usacheva staat voorlopig derde met 68,45 punten. Vorig jaar ging de zege naar Alexandra Trusova. De Russische werd dit jaar bij de senioren derde op het EK in Graz en zal over twee weken meedoen aan het WK in Montréal. 

Russisch podium
In de Estse hoofdstad werd donderdag ook al het paarrijden afgesloten. Het podium werd daar net als vorig jaar volledig ingevuld door Russische duo's. De zilveren medaillewinnaars van vorig jaar bezetten dit jaar de hoogste trede. Apollinariia Panfilova en Dmitry Rylov waren op zowel de korte als de lange kür de besten en eindigden met een score van 195,96 boven hun landgenoten Ksenia Akhanteva/Valerii Kolesov en Iuliia Artemeva/Mikhail Nazarychev. Hun puntentotaal is het tweede ooit door junioren geschaatst in het nieuwe puntensysteem van de ISU, dat sinds 1 juli 2018 in gebruik is. Het record is reeds in hun handen, gereden op de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne, en bedraagt 199,21 punten. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan