Tickets
Shop
Nieuws 11 mrt 2020

Ook WK Kunstrijden in Montréal geschrapt vanwege coronavirus

De internationale schaatsunie (ISU) heeft de WK kunstrijden in Montréal moeten schrappen vanwege het coronavirus. Dat gebeurde op last van de Canadese autoriteiten. De titelstrijd zou komende week plaatsvinden (16 tot en met 22 maart). Namens Nederland zouden Niki Wories en het paar Daria Danilova/Michel Tsiba in Canada deelnemen.

Het was voor het eerst in de historie dat Nederland een paar afvaardigde naar de WK Kunstrijden. De 23-jarige Wories nam al twee keer eerder deel aan de WK. Zij woont en traint al enkele jaren in Montréal. 

De WK Shorttrack in Seoul (13 tot en met 15 maart) moest de ISU eind vorige maand om dezelfde reden ook al annuleren. Voor beide toernooien zal de schaatsbond de komende tijd in de gaten houden of de WK's aan het begin van volgend seizoen gehouden kunnen worden. Dit zal dan in ieder geval niet voor half oktober zijn. Fans die al kaarten hebben gekocht voor het WK Kunstrijden ontvangen in de komende dagen informatie hoe zij hun geld terug kunnen krijgen. 

Ook andere wedstrijden zijn afgelast. In Calgary werd deze week al een streep gezet door de jaarlijkse Oval Finals, in Geisingen en Lagos zullen de Europa Cups op inlineskates niet doorgaan en in eigen land wordt dit weekend de regiofinale shorttrack in Den Bosch niet verreden.

Update 13 maart:
Als gevolg van het inreisverbod voor 26 Europese landen naar de Verenigde Staten is ook het WK Synchroonschaatsen gecanceld. Het wereldkampioenschap zou begin april plaatsvinden in Lake Placid. Namens Nederland stond Team Illumination op de startlijst. Ook dit toernooi zal niet voor oktober worden verreden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan