Tickets
Shop
Nieuws 10 mrt 2020

Europa Cup in Geisingen afgelast in verband met coronavirus

Na 'grondig overleg' met de lokale gezondheidsautoriteiten heeft de organisatie van de Europa Cup in Geisingen besloten om het toernooi af te blazen. De inlinewedstrijden zouden van 17 tot en 19 april worden verreden.

Foto : Patrick Motion

"Na de aankondiging van ons ministerie van Volksgezondheid dat evenementen met meer dan 1000 mensen geannuleerd moeten worden, kan onze race niet plaatsvinden in april", meldt de Arena Geisingen op de website. "De gezondheid van atleten, bezoekers en vrijwilligers heeft topprioriteit. Samen met de Europese Federatie onderzoeken we momenteel de mogelijkheid om het evenement uit te stellen tot een latere datum in het jaar."

De overdekte piste in Geisingen is de snelste skeelerbaan ter wereld en de Europa Cup trekt jaarlijks ook een grote delegatie Nederlandse inlineskaters. De Europa Cup in Duitsland zou de derde wedstrijd in een reeks van negen zijn. Eind maart wordt in het Spaanse Gijón de eerste Europa Cup verreden.

Update 11 maart:
Ook de eerste twee manches van de Europa Cup zijn afgelast. De wedstrijden in Gijón en Lagos gaan niet door. Voor de wedstrijden in Gijón stond al een aantal bekende inlineskaters op de startlijst. Deelnemers krijgen hun inschrijfgeld terug. Vooralsnog staat de eerste Europa Cup van het seizoen gepland tussen 24 en 26 april in het Duitse Gross Gerau. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan