Tickets
Shop
Nieuws 29 feb 2020

WK Shorttrack mogelijk eind dit jaar alsnog verreden

Het WK Shorttrack wordt in het huidige seizoen niet meer verreden. Dat maakte de internationale schaatsunie (ISU) zaterdagavond in een persverklaring bekend. Het toernooi, dat oorspronkelijk van 13 tot en met 15 maart in Seoul zou worden gehouden, wordt mogelijk aan het begin van de volgende winter ingehaald.

Foto : Soenar Chamid

"De ISU heeft de situatie geëvalueerd en geconcludeerd dat gezien de huidige onzekere ontwikkelingen rondom het coronavirus het toernooi binnen het huidige seizoen niet op een andere locatie en/of tijd kan worden gehouden", aldus de bond. "Zelfs als het seizoen met een aantal weken opgerekt zou worden na het normale einde begin april zou dat niet redelijkerwijs overwogen kunnen worden."

De KNSB, organisator van het WK van 2021 in Rotterdam, heeft begrip voor de beslissing van de ISU, al plaatst ze daar een kanttekening bij. "Wij hopen wel dat de ISU serieus overleg voert over verdere stappen, zowel met betrokken coaches en atleten als met de KNSB als organisator van het ISU WK Shorttrack 2021", aldus technisch directeur Remy de Wit. "Het resultaat is nu vermoedelijk dat volgend seizoen twee WK's worden verreden: één in Seoul (na half oktober), de tweede in Rotterdam (maart 2021)."

"Een seizoen met twee grote pieken, aan het begin en eind van de winter, wordt lastig om te plannen. Maar we zullen van de nood een deugd maken. In een olympisch jaar moet je ook twee keer pieken: vroeg in het jaar bij het olympisch kwalificatietoernooi (ofwel de eerste World Cups) en later natuurlijk bij de Spelen zelf. Dat wordt een uitdaging voor de bondscoach en zijn team; we gaan zien hoe onze rijders hiermee om zullen gaan."

In de komende weken zal de internationale bond de situatie in de gaten blijven houden en eventuele verdere ontwikkelingen met de buitenwereld delen. Alle andere ISU-toernooien voor het huidige seizoen vinden vooralsnog plaats zoals gepland. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan