Tickets
Shop
Nieuws 06 mrt 2020

Na Bob de Jong ook Rutger Tijssen weg uit China

Rutger Tijssen verlaat per direct de Chinese langebaanploeg. De 46-jarige coach werkte bijna twee jaar als allroundtrainer onder Arie Koops bij de Chinese ploeg. Eerder was Tijssen succesvol als assistent-trainer bij TVM en hoofdtrainer bij Justlease.nl, waar hij Ireen Wüst naar olympisch goud loodste.

Foto : Soenar Chamid

"Het was een mooie ervaring, met een aantal pieken en dalen", is de begeleidende tekst van Tijssen's bericht op Instagram. "Ik heb veel geleerd over een andere cultuur. Ik zal dit bij me dragen voor de rest van mijn carrière. Bedankt China." 

Een maand geleden maakte ook Bob de Jong al bekend te vertrekken bij de Chinese ploeg. Zijn vertrouwen in de beleidsmakers aldaar was weggevallen nadat rijders en trainers in andere teams terecht kwamen. "De ingeslagen route werd onderbroken en omstandigheden om rijders verder te laten groeien zijn niet zoals wij als begeleidingsteam voor ons zagen. De timing voor deze wijziging komt volgens mij niet ten goede aan de resultaten van de rijders", zei De Jong begin februari. 

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan