De KNSB start binnenkort met een reeks webinars en masterclasses over uiteenlopende onderdelen van het langebaanschaatsen, shorttrack en inlineskaten. Het gaat om zeven webinars, die mensen thuis vanachter de laptop/pc kunnen volgen, en minstens evenveel masterclasses. Die worden verzorgd door oud-topschaatsers.

De webinars, online seminars waarbij een docent ook live vragen beantwoordt, gaan over uiteenlopende onderwerpen. In de eerste webinar op donderdag 12 maart behandelen Manon Kamminga en Rick Schipper de verschillende aspecten van de techniek van het inlineskaten. Voor langebaners gaat het in latere bijeenkomsten onder meer over bochtentechniek vanuit het shorttrack, er is aandacht voor core stability en één webinar behandelt specifiek shorttracktechniek.

De webinars zijn bedoeld voor actieve sporters, trainers en ouders of begeleiders. De lessen zijn toegespitst op het niveau van verenigingen en selecties die net onder een RTC zitten. Je hoeft de webinar niet per se live te volgen, maar wie dit later doet kan geen vragen meer stellen aan de docent. Aan elk webinar is minimaal één masterclass op locatie gekoppeld, waarin de theorie wordt omgezet in de praktijk. Hier worden ook vragen uit de webinar behandeld.

Meer informatie over de reeks webinars vind je hier. Klik hier om je aan te melden voor de eerste webinar van 12 maart.