Tickets
Shop
Nieuws 05 mrt 2020

Douwe de Vries zet punt achter schaatscarrière

Douwe de Vries zet op 37-jarige leeftijd een punt achter zijn topsportcarrière. De Fries reed vorige maand bij de WK afstanden in Salt Lake City zijn laatste wedstrijd. Hij veroverde op de Olympic Oval met Sven Kramer en Marcel Bosker in een wereldrecord het goud op de ploegachtervolging.

Foto : Soenar Chamid

"Het afgelopen seizoen is voor mij een beetje teleurstellend verlopen", zegt de schaatser van Jumbo-Visma. "Op de laatste twee weken na, waarin ik wereldkampioen werd op de ploegachtervolging en twee persoonlijke records noteerde. Ik merk dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat als voorheen. Op een bepaald moment is het een keer klaar en dat punt is nu. Het is mooi geweest. Dat mag ik denk ik wel zeggen op mijn 37e."

De Vries, die ook jarenlang marathons reed, veroverde vijf wereldtitels op de ploegachtervolging. Bij de WK afstanden van 2015 in Heerenveen pakte hij brons op de 5000 meter. De Vries werd vorig jaar Nederlands kampioen allround. Hij wist zich nooit te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik stop ermee Na 20 jaar schaatsen op hoog niveau is het mooi geweest. Met weinig talent maar met heel veel doorzettingsvermogen heb ik geschaatst voor wat ik waard was. En meer bereik dan ik ooit had gedacht. Ik heb altijd genoten van het leven als sporter. In mijn laatste race werd ik wereldkampioen met een wereldrecord op de Team pursuit, ik kan mij geen beter slot wensen. Ik wil mijn ouders, familie, vrienden, trainers, teamgenoten, sponsors maar vooral mijn vrouw Yanna bedanken voor al hun support. —————————————— I will retire from skating After 20 years of being a athlete I’m saying goodbye to speed skating. I have achieved more than I ever thought I would. In my final race I became World champion with a World record on the team pursuit, I could not ask for a better ending I want to thank my parents, familie, friends, trainers, team mates, sponsors but most of all my wife Yanna for all their support.

Een bericht gedeeld door Douwe de Vries (@douwedev) op

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan