Met de komst van Håvard Lorentzen leek Team Reggeborgh de ideale trainingspartner voor Kjeld Nuis te hebben gevonden, maar de Noor legde woensdagavond tegen alle verwachtingen het aanbod naast zich neer. Volgens teammanager Henk Schra kwam die mededeling compleet uit de lucht vallen. "We gingen ervan uit dat hij zou komen."

Lorentzen, die op verzoek van Nuis een week stage liep bij de ploeg van Gerard van Velde, liet aan verschillende Noorse media doorschemeren dat hij een verhuizing naar Nederland wel zag zitten. Met een tweejarig contract op zak - inclusief huis, auto en fiets - keerde hij terug naar Noorwegen om er nog even goed over na te denken. "Maar eigenlijk was de beslissing min of meer al genomen", zegt Schra. "Qua contract hadden we al een akkoord en we waren bezig om de laatste plooien glad te strijken."

Een fraaie transfer leek in de maak, maar op het laatste moment blies Lorentzen de boel toch nog af. Via een telefoontje van zijn manager Andre Boskamp werd Schra woensdagavond op de hoogte gebracht van het nieuws. "Ik wist de exacte reden niet, dus ik heb hem zelf nog even proberen te bereiken. Hij appte me dat zijn gevoel hem zei dat hij in Noorwegen bij Jeremy (Wotherspoon, zijn coach) moest blijven. Hij bedankte ons voor het aanbod, want daar had het volgens hem niet aan gelegen."

Wat de precieze reden is geweest voor de plotselinge verandering, vindt Schra lastig te bedenken. "Ik hoop dat hij het me nog een keer gaat vertellen, maar hij zal er ongetwijfeld goed over nagedacht hebben", aldus Schra, die wel respect heeft voor diens beslissing. "Het is jammer, maar je kunt niet iemand gaan dwingen als hij dat niet wil. Blijkbaar wilde hij zijn omgeving in Noorwegen niet achterlaten."

Of de ploeg nu op zoek gaat naar een andere trainingspartner voor Nuis, is nog de vraag. "We gingen ervan uit dat het met Lorentzen ging lukken, dus dan ga je niet nadenken over andere scenario's", vertelt Schra eerlijk. "Natuurlijk is het onze wens om er nog een snelle man bij te halen, maar ik weet zo even niet wie. We hebben een goed team met snelle jongens, dus Kjeld gaat komend seizoen echt wel hard rijden."

Door Rijcko Treep - Laatste update op 18 jun om 12:57