De kans leek groot dat Håvard Lorentzen de komende twee jaar voor Team Reggeborgh zou komen te schaatsen, maar de Noor heeft het aanbod van de Nederlandse ploeg naast zich neergelegd. De 27-jarige sprinter is van mening dat hij nog genoeg kan leren van zijn coach Jeremy Wotherspoon. "Ik heb het gevoel dat onze samenwerking nog niet voorbij is."

De olympisch kampioen op de 500 meter kon, nadat hij vorige week een paar dagen proef had gedraaid, een contract voor twee jaar tekenen inclusief auto, appartement en een racefiets. Daar besloot hij woensdag van af te zien. "Ik blijf in Noorwegen. Zolang Jeremy Wotherspoon hier coach is, zie ik geen reden om weg te gaan", aldus Lorentzen, die tegenover de Noorse krant VG ontkent dat de Noorse bond extra geld heeft neergelegd om hem in Noorwegen te houden.

Begin deze maand was Lorentzen een week in Nederland om mee te trainen met Team Reggeborgh. Bij de ploeg van Gerard van Velde had hij een goede trainingspartner kunnen zijn voor Nuis, die in april de verrassende overstap maakte van Team Jumbo-Visma. Terwijl Nuis kwam, bewandelden Kai Verbij en Dai Dai N'tab juist de omgekeerde weg, waardoor Nuis Lorentzen vroeg of hij niet naar Nederland wilde komen.

De trainingsdagen bevielen Lorentzen goed en een akkoord leek in de maak, maar woensdagavond deelde hij het 'slechte nieuws' aan Nuis en teammanager Henk Schra mede. "Ze respecteren mijn beslissing en begrepen het dilemma", vervolgt Lorentzen. "Ik hoop natuurlijk niet dat ik er spijt van ga krijgen, maar het is goed mogelijk dat ik deze kans nooit meer ga krijgen. Ik ga er nu alles aan doen om te laten zien dat ik de goede keus heb gemaakt."