Tickets
Nieuws 02 jun 2020

Lorentzen loopt 'stage' bij Team Reggeborgh

Olympisch kampioen Håvard Lorentzen traint deze week mee met Team Reggeborgh. De groene brigade van coach Gerard van Velde hoopt de 27-jarige Noor vast te leggen. "Het is een soort stage", bevestigt teammanager Henk Schra.

Foto : Soenar Chamid

"Lorentzen traint een weekje met ons mee om te kijken of hij dit wil, in Nederland trainen, en of hij ook bij ons past", aldus Schra. De komst van Kjeld Nuis betekende voor Team Reggeborgh een topaankoop, maar de ploeg zag vervolgens onverwacht Dai Dai N'tab en Kai Verbij naar Team Jumbo-Visma vertrekken. Nuis, die maandag officieel in dienst trad bij zijn nieuwe team, kan een extra ploeggenoot goed gebruiken. 

Het is nog de vraag of de regerend olympisch kampioen op de 500 meter enkel een trainingspartner wordt (net als Vanessa Herzog) of echt onderdeel van het team. "Dat weet ik nog niet, maar ik denk dat Lorentzen dan in het team komt. Zo ver zijn we nog niet, we hebben hem nu eerst uitgenodigd voor deze week. Daarna kan hij een keuze maken of hij leuk vindt. Of er ook gesprekken met andere buitenlandse schaatsers lopen? Nee, op dit moment niet."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan