Live
Shop
Nieuws 25 jun 2020

Jan Bos wordt coach bij Team Leerdam en Verweij

Het nieuw te vormen schaatsteam rond Jutta Leerdam en Koen Verweij neemt oud-wereldkampioen sprint Jan Bos op in zijn technische staf. Hij wordt de assistent van trainer Kosta Poltavets.

Foto : Sander Chamid

Jan Bos (45) werd in 1998 de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint. Op de Olympische Spelen van 1998 en 2002 veroverde hij zilver op zijn specialiteit, de 1000 meter. Bos, die bekend stond om zijn fraaie techniek, zette in 2011 een punt achter zijn loopbaan. Daarna pakte hij het trainersvak op, zo werkte hij onder meer korte tijd voor de Internationale Schaatsacademie in Inzell.

De laatste jaren is hij niet in de schaatssport actief geweest. Donderdagavond werd bekend dat Bos toetreedt tot het team van Leerdam & Verweij. "Ik heb jaren mogen trainen met Kosta en ik ben heel blij dat ik nu weer met hem kan samenwerken", zegt Bos in een persbericht dat werd verstuurd door de manager van de ploeg. "Het team dat nu gebouwd wordt, voelt als een warm nest. De ploeg is opgezet rondom een aantal belangrijke waarden, waar ik mij goed in herken."

Leerdam en Verweij kondigden begin juni aan dat ze een eigen ploeg gingen beginnen, met als coach de in Oekraïne geboren Nederlander Kosta Poltavets. De twee reden afgelopen seizoen nog voor Team Reggeborgh, maar aan die samenwerking kwam in april een einde. De 21-jarige Leerdam, die afgelopen seizoen wereld- en Europees kampioene werd op de 1000 meter, leek hierna over te stappen naar Team Jumbo-Visma, maar zag toch af van die transfer. Hoe het team rond de twee rijders er verder uit gaat zien, is nog niet bekend.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan