Tickets
Shop
Nieuws 20 jun 2020

ISU kiest voor extra Junior Grand Prix om afgelaste wedstrijden in te halen

De Internationale Schaatsunie heeft een extra wedstrijd aan de kalender toegevoegd om de twee afgelaste Junior Grand Prix's in augustus en september op te kunnen vangen. De Letse hoofdstad Riga heeft aangegeven een extra Junior Grand Prix te kunnen organiseren en de ISU heeft deze aanvraag afgelopen week goedgekeurd.

Foto : International Skating Union

Eind mei werd bekend dat de eerste twee kunstschaatswedstrijden van het nieuwe seizoen niet door zullen gaan. De autoriteiten in Richmond (Canada) en Kosvice (Slowakije) achtten de tijd nog niet rijp om grote sportevenementen te organiseren. De wedstrijd in Riga zal aan het einde van de reeks Grand Prix-wedstrijden worden toegevoegd en gehouden worden van 14 tot en met 17 oktober.

Ondanks de nieuwe planning blijft de wereldwijde situatie omtrent het coronavirus de gemoederen bezighouden. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen wedstrijden nog worden uitgesteld of afgelast. Eerder maakte de ISU al bekend dat de afgelaste kampioenschappen shorttrack, kunstrijden en synchroonschaatsen niet meer worden ingehaald. De eerste wedstrijd op de internationale kalender is vooralsnog de Junior Grand Prix in Budapest begin september. 

Afgelopen seizoen was Riga ook al het toneel van een Junior Grand Prix. Andrei Mozalev was de beste bij de mannen en Hae-in Lee pakte voor het eerst in veertien jaar een overwinning voor Zuid-Korea. Bij het ijsdansen ging de overwinning naar het Russische duo Russische duo Elizaveta Khudaiberdieva en Andrey Filatovzich. Namens Nederland deed Lenne van Gorp mee in Riga. Zij eindigde op de 23e plaats. 

Toekenning toernooien
De ISU maakte deze week ook bekend dat de voorlopige toekenningen van de kampioenschappen definitief zijn gemaakt. Dat betekent dat Nederland komend seizoen het WK Shorttrack in Rotterdam en het EK Allround & Sprint in Heerenveen organiseert. De titeltoernooien in het kunstrijden worden komend seizoen gehouden in Zagreb (EK) en Stockholm (WK). 

Alle wedstrijden worden binnenkort ook toegevoegd aan onze wedstrijdkalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan