Tickets
Shop
Nieuws 08 jun 2020

Felix Rijhnen en Mareike Thum vallen werelduurrecord skeeleren aan

De liefhebbers van het inlineskaten hebben weer iets om naar uit te kijken. Felix Rijhnen en Mareike Thum hebben namelijk aangekondigd om op 5 juli een aanval te gaan doen op het werelduurrecord. De twee Duitse toppers zullen dat doen op de snelle baan in Geisingen. De poging zal live te volgen zijn via een livestream.

Foto : World Inline Cup

Uurrecordpogingen in het skeeleren zijn relatief zeldzaam. Bij de mannen staat het record al sinds 2005 op naam van Frank Fiers. De huidige bondscoach van de Nederlandse inlineskaters reed op de ijsbaan in Groningen een afstand van 36 kilometer en 512 meter. Bij de vrouwen is het record in bezit van Linda Schellekens. Zij legde in 2003 in Genève binnen een uur 31 kilometer en 722 meter af. Daarvoor was het sinds 1990 in bezit van Karin Verhoef. 

Rijhnen en Thum (bij de recordpoging beiden 29 jaar oud) hebben een reële kans om de oude records te verbreken. Rijhnen werd in 2018 in Arnhem nog wereldkampioen op de marathon en veroverde afgelopen zomer in Pamplona zijn tweede Europese titel. Thum pakte de afgelopen twee jaar de wereldtitel op de 1000 meter en is meervoudig wereld- en Europees kampioene op de aflossing. Daarnaast pakte ze talloze zilveren en bronzen medailles. 

Dit bericht bekijken op Instagram

World hour record with @ma_reike27 and @felix_rijhnen🇩🇪 5.7.2020 It's time for something special! One hour - One record- Two champions. Actually we search sponsors for the event and for the winner trophy. We will also create a livestream for all of you, to be a part of it! A new record-event at the @arena_geisingen with the both german world champions and the best german sprinters while the showprogram like @laethisiaschimek @ron_pucklitzsch @simsonalbrecht @etienne.ramali @jan.mende75_ #hourofpower #teamd #record #germany #drivspeedskating #arenageisingen #deutschland #sprint #speedskating #savethedate #welovetoskate #worldskate #beapartofit #designted #by #münchnerfreigeist #nationalteam #vesmaco

Een bericht gedeeld door DRIV-Speedskating.de (@driv_speedskating) op

De maximaal toegestane wielgrootte voor Rijhnen en Thum is 3 x 125 millimeter. Met deze wielmaat, die normaal gesproken slechts is toegestaan in de marathonwedstrijden, kunnen hogere snelheden behaald worden dan met de kleinere wielen. Ter vergelijking: Frank Fiers reed zijn uurrecord op 4 wielen van 100 millimeter. De Fransman Tristan Loy, die voor Fiers recordhouder was, reed zijn recordtijd op 5 wielen van 84 millimeter doorsnede. 

De Duitse skeelerbond maakt van de gelegenheid gebruik om flink uit te pakken. Naast een livestream zal de recordpoging omgeven worden door een sprintprogramma, waar Duitse toppers als Simon Albrecht, Laethisia Schimek en Jan Mende aan mee zullen doen. Het is tevens de eerste gelegenheid waar het nieuwe Duitse nationale tenue in actie te zien zal zijn. 

De recordpoging zal te volgen zijn via een livestream op world-skate.tv.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan