Tickets
Shop
Nieuws 21 jul 2020

Laatste eerbetoon voor Van Ruijven bij Thialf

In en rond ijsstadion Thialf in Heerenveen zal woensdagavond een laatste eerbetoon plaatsvinden voor Lara van Ruijven, de wereldkampioene shorttrack die op 10 juli in een Frans ziekenhuis overleed.

Foto : Sander Chamid

Van Ruijven is afgelopen weekeinde teruggekeerd in Nederland. Woensdagavond zal zij met een rouwauto naar Thialf worden vervoerd. Het is de bedoeling dat Van Ruijven daar rond 19.45 uur aankomt, waarna de auto in de schaatstempel een laatste ronde zal maken over het ijs waarop zij de afgelopen dertien jaar vrijwel dagelijks haar sport bedreef.

Binnen in Thialf zullen teamgenoten een erehaag vormen. Vrienden, fans en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid om ditzelfde buiten het stadion te doen. Na dit laatste bezoek aan Thialf zal Van Ruijven worden overgebracht naar het Westland, waar zij haar jeugd doorbracht tot ze voor het shorttrack naar Heerenveen verhuisde.

De Naaldwijkse maakte sinds 2013 deel uit van de nationale shorttrackselectie van bondscoach Jeroen Otter. Ze groeide uit tot een onmisbare schakel in de succesvolle relayploeg, die onder meer vijf Europese titels en olympisch brons won. Hét hoogtepunt in haar loopbaan beleefde ze in 2019, toen ze als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel shorttrack behaalde. Op de 500 meter is ze regerend wereldkampioene.

De familie van Lara zal in besloten kring afscheid van haar nemen, zo maakt ze vandaag bekend via een rouwadvertentie in het AD editie Westland. Op verzoek van de familie staat deze advertentie ook hier op schaatsen.nl. De familie benadrukt dat ze het definitieve  afscheid van Lara echt in alle rust wil laten plaatsvinden.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan