Op Instagram heeft de internationale shorttrackwereld een ode gebracht aan Lara van Ruijven. De 27-jarige wereldkampioene overleed vrijdagavond in het ziekenhuis van Perpignan. In een videoboodschap van bijna vier minuten komen atleten, coaches en officials aan het woord.

"Lara, dit is ons eerbetoon aan jou", begint initiatiefneemster Arianna Fontana. "Als wij straks met z'n allen bij elkaar komen tijdens de eerste wedstrijd, zal er een gat zijn dat jij achterlaat. Je was een perfect voorbeeld van fierce and fair (durf en eerlijkheid)." De Canadese Kim Boutin vervolgt: "Sommigen zullen het (verdriet, red.) proberen te verbergen of te vermijden, maar niemand zal kunnen ontsnappen aan het feit dat jij niet meer in ons midden bent."

Onder beelden van onder meer de uitverkiezing van Van Ruijven tot Westlandse sporter van het jaar in 2019, de vreugde van olympisch brons en de laatste 500 meterrace in Dordrecht halen onder anderen Anna Seidel, Arianna Sighel, Sumire Kikuchi, Evgenia Radanova, A-lang Kim, Kyoung-won Lim, Abzal Azhgaliyez en het Russische vrouwenteam herinneringen op aan de wereldkampioene. "Lara zal door zovelen gemist worden", zegt de Duitse Bianca Walter. "Ik ben dankbaar dat ik zoveel jaar met haar heb mogen schaatsen."

"Jij was altijd zo blij voor mij als ik succes had, zelfs als we tegen elkaar reden", vertelt Shaolin Sandor Liu. Zijn landgenote Petra Jaszapati vult aan: "Je zult altijd herinnerd worden als een van de meest bescheiden kampioenen." De Amerikaanse Maame Biney prijst Van Ruijvens persoonlijkheid: "Lara, je was zo'n lief en prachtig persoon. Iedereen die jou gekend heeft, weet dat." De Italiaanse Cynthia Mascitto zegt: "Ze had een van de aardigste zielen en zorgde ervoor dat mensen zich beter voelden. En ze had een aanstekelijke glimlach die de kamer verlichtte."

Dit bericht bekijken op Instagram

#panterlara

Een bericht gedeeld door Arianna Fontana (@aryfonta90) op