Live
Shop
Nieuws 27 jul 2020

Gunda Niemann-Stirnemann treedt toe tot Duitse bond

Gunda Niemann-Stirnemann en Andreas Behr zijn per direct toegetreden tot de Duitse schaatsbond (DESG). De twee Duitse oud-schaatsers zijn door de interim-voorzitter Matthias Grosse aangesteld tot prestatiemanager voor respectievelijk de vrouwen- en mannenploeg.

Foto : Soenar Chamid

Sinds zijn tijdelijke aanstelling heeft Grosse opnieuw van zich laten horen. Nadat hij begin juli afscheid nam van Erik Bouwman als bondscoach heeft de partner van Claudia Pechstein nu Niemann-Stirnemann en Behr aangesteld als teamcoördinatoren van de nationale ploeg. De twee zullen daarmee in nauw contact staan met de nieuwe bondscoach, die zeer waarschijnlijk op 19 september wordt bekendgemaakt tijdens de algemene vergadering.

"Eindelijk kunnen we zowel bij de mannen als bij de vrouwen in teams gaan trainen", vertelt de 54-jarige Niemann-Stirnemann op de website van de bond. "We willen weer een rol gaan spelen in het internationale circuit en we gaan er alles aan doen om met de ploeg de Olympische Spelen van 2022 te halen." Behr gaat bij de mannen voor hetzelfde doel. "We hebben veel werk te verrichten, maar de vrouwen hebben in 2011 (WK-brons) laten zien dat je met inzet en teamgeest ver kan komen." 

Het mannenteam wordt komend seizoen aangevoerd door Patrick Beckert en bestaat verder uit Felix Maly, Lukas Mann, Fridtjof Petzold, Manuel Gras, Konstantin Götze, Richard Herrmann, Lennart Jasch en Michael Roth. Het vrouwenteam bestaat uit 'aanvoerster' Claudia Pechstein, Josie Hoffmann, Michelle Uhrig, Victoria Stirnemann (de dochter van) en Lea Sophie Scholz. Pechstein verheugt zich op haar nieuwe rol. "Ik heb nog nooit in een team gezeten met zoveel generaties. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen op de jongere dames over te brengen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan