Gerwin Smit en Marijke Groenewoud hebben woensdagavond de tweede Free-wheel Inline Cup gewonnen. De wedstrijd in Aalten was de tweede sinds de competitie opnieuw is opgestart. De eerste manche vorige week in Heerde werd gewonnen door Crispijn Ariëns en Manon Kamminga.

Met een gemiddelde snelheid van meer dan veertig kilometer per uur raasden de mannen over het parcours van 800 meter. Smit, Lars Woelders Jurrian Haasjes en Arno Kruims kozen al vroeg in de koers het avontuur, maar hun voorsprong werd nooit heel groot. Ondanks inspanningen van Marc Middelkoop, Ruben Ligtenberg en Ronald Haasjes bleven de vier vooruit en uiteindelijk wist Smit met kleine voorsprong Woelders te kloppen aan de meet. Jurrian Haasjes troefde Kruims met slechts twee honderdsten af voor de derde plek. Bij de dames wist Groenewoud met comfortabele voorsprong de overwinning te pakken voor Danielle Giezen en Lianne van Loon. 

Aangezien de winnaars slechts aan een van de twee wedstrijden hebben meegedaan, gaan zij in de klassementen niet aan de leiding. Bij de dames is de eerste plaats met nog twee wedstrijden op de kalender voor Gerline Crediet. De nummer drie van de wedstrijd in Heerde heeft achttien punten voorsprong op Groenewoud en Kamminga. Bij de heren gaan Ronald Haasjes en Ruben Ligtenberg gezamenlijk aan de leiding met 44 punten. Kruims volgt met 38 punten op de tweede plaats. 

Bekijk hier de volledige uitslagen en het klassement.