De eerste skeelerwedstrijd van het nieuwe seizoen is gewonnen door Manon Kamminga en Crispijn Ariëns. Op een natte baan in Heerde was de Free-wheel Inline Cup de competitie met de primeur van de seizoensopening. De weergoden waren de inlineskaters nog niet gunstig gezind, een aanhoudende regen teisterde het peloton.

"Zo'n goed deelnemersveld hebben we volgens mij nog nooit gehad", sprak Jannes Wolff namens de organiserende vereniging SKOV. De regionale competitie trekt doorgaans een selecte groep rijders, maar kon vandaag een uitstekend startveld overleggen. Bij de dames gingen bijvoorbeeld naast Kamminga ook Beau Wagemaker en Bianca Roosenboom van start. Zelfs een sprintster als Lianne van Loon maakte de reis naar Heerde. In het herenpeloton gaven onder meer Peter Michael, Ronald Haasjes, Tom den Heijer en Rémon Vos acte de présence. 

Foto : Hidde Muije

De mannen en de vrouwen verreden tegelijkertijd hun koers, waarbij de vrouwen na 45 ronden de streep zagen liggen en de mannen nog vijftien ronden extra aflegden. Het diverse deelnemersveld werd al gauw uit elkaar geslagen. In die schermutselingen greep Kamminga direct al een ronde voorsprong op de rest van de vrouwen. Nadat de eerste storm ging liggen, reed Beau Wagemaker op een stabiele tweede plaats, met Gerline Crediet op de derde plaats. Dat werd ook de einduitslag. 

Bij de mannen werd de wedstrijd continu hardgemaakt door een aanvallende Ariëns. Samen met Ruben Ligtenberg, Kevin van der Horst en Ronald Haasjes koos hij al vroeg het avontuur. Even later sloot een groepje van vijf met daarbij Tom den Heijer en Rémon Vos ook nog aan. De mannen vooraan zaten niet lang stil en Ariëns trok direct weer ten aanval. In een chaotische slotfase wisten hij en Haasjes Ligtenberg nog op afstand te rijden, waarna Ariëns de sprint won. 

Klik hier voor de volledige uitslagen.