Het wegparcours van Skeelerclub Oost Veluwe is op woensdag 8 juli het decor van de eerste skeelerwedstrijd na de verplichte afgelastingen wegens de coronamaatregelen. Op het asfalt in Heerde wordt de Free-wheel Inline Cup als eerste competitie weer opgestart.

De competitie, die zich voornamelijk richt op het oostelijke deel van het land, zou deze zomer oorspronkelijk twaalf wedstrijden kennen. In het nieuwe programma zijn daar nog vier van over. Na Heerde volgen nog wedstrijden in Aalten (15 juli), Eibergen (26 augustus) en Nijeveen (2 september). Zowel dames, heren als masters kunnen zich inschrijven. Uiteraard blijven buiten de wedstrijd de geldende maatregelen van kracht: mensen van boven de 18 jaar houden 1,5 meter afstand van elkaar. 

Vanaf 1 juli is het officieel weer toegestaan om alle sporten te beoefenen zonder inachtneming van de 1,5-meterregel. Ook contactsporten en wedstrijden zijn weer mogelijk. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse kampioenschappen op de baan en weg gehouden zullen worden in Heerenveen en Wolvega, het NK marathon en NK 100 meter wordt verreden op het autocircuit van Zandvoort. In aanloop naar die krachtmetingen zullen nog enkele landelijke wedstrijden op de kalender komen te staan. 

Update 6 juli 16:57 uur
Ook de overige skeelercompetities kondigen aan weer wedstrijden te gaan organiseren. De Van Lingen competitie start op zaterdag 25 juli in Zwaagwesteinde. In de Regiocompetitie Zuid en de Stouwdam Competitie blijven de wedstrijden die oorspronkelijk in september gepland stonde gewoon op de kalender staan.

De Oomssport Skeelercup heeft op haar Facebook-pagina te kennen gegeven eind augustus en begin september de competitie weer op te willen starten. De exacte data en locaties voor die competitie worden later bekendgemaakt. Van de zes regionale competities is de Dave van Dam Cup de laatste die nog geen wedstrijden heeft aangekondigd.