Tickets
Shop
Nieuws 23 jan 2020

Veel Nederlands succes bij Winter World Masters Games

Van vrijdag 10 tot en met zondag 19 januari vonden de Winter World Masters Games (WWMG) in Innsbruck plaats. Bij dit grootste wintersportfestival voor sporters van 30 jaar en ouder kwamen veel Nederlandse langebaanschaatsers in actie en behaalden zij heel wat medailles.

De WWMG is de tegenhanger van de Winter Youth Olympic Games voor de jeugd die gelijktijdig in het Zwitserse Lausanne en St. Moritz werden georganiseerd. Het motto #Spirittogether kwam zeker tot uitdrukking tijdens deze Games, met meer dan 3100 atleten uit 56 verschillende landen in twaalf verschillende sporten. Het aantal deelnemers aan de WWMG 2020 verslaat daarmee zelfs het olympisch record van PyeongChang 2018. 

Namens Nederland stonden er dit jaar veertig mannen en vijftien vrouwen aan de start op het ijs van de Olympiaworld in Innsbruck, waar in 1964 en 1976 de Olympische Spelen en in 2012 de Youth Olympic Games plaatsvonden. Ondanks de winterse omstandigheden werd er volop genoten door de deelnemers en kwamen alle atleten en vrijwilligers 's avonds bij elkaar op Medal Plaza en Masters Village.

Voor de Nederlandse langebaanschaatsers was het een zeer geslaagd en succesvol toernooi. In totaal werden er maar liefst 43 gouden medailles gewonnen. Bekijk hier alle medaillewinnaars.

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan