Tickets
Shop
Nieuws 07 jan 2020

Nederlands kampioen Roes opgenomen in EK-selectie

Foto : Sander Chamid

De selectiecommissie shorttrack van de KNSB heeft op basis van het selectiedocument de namen bekendgemaakt van de rijders die zullen deelnemen aan de ISU EK in Debrecen, ISU World Cup 5 in Dresden en ISU World Cup 6 in Dordrecht.

Tijdens het EK in Hongarije, van 24 tot en met 26 januari, komen Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven op de individuele afstanden in actie. De overige rijdsters voor de relay zijn Rianne de Vries en Xandra Velzeboer. Bij de mannen starten Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma individueel. Dylan Hoogerwerf, Dennis Visser en kersvers Nederlands kampioen Sven Roes maken de groep compleet. Sjinkie Knegt liet tijdens het KPN NK van afgelopen weekend weten graag te willen starten op de relay in Debrechen, maar is niet opgenomen in de selectie. 

TeamNL Shorttrack bestaat bij de World Cups uit de volgende rijders.
ISU World Cup 5 in Dresden (7-9 februari)
Vrouwen: Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer. De zesde rijdster wordt later bekendgemaakt.
Mannen: Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons, Sven Roes. De zesde rijder wordt later bekendgemaakt.

ISU World Cup 6 in Dordrecht (14-16 februari)
Vrouwen: Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer. De zesde rijdster wordt later bekendgemaakt.
Mannen: Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons. De vijfde en zesde rijder worden later bekendgemaakt.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan