Naast de ISU EK Afstanden stonden er dit weekend ook twee Rabo Holland Cups op het programma: de Gruno Bokaal (een allroundtoernooi) en de Utrecht City Bokaal (sprint). Bij beide toernooien waren tickets te verdienen voor het KPN NK Allround & Sprint. In Groningen is de winst gegaan naar Louis Hollaar en Reina Anema, in Utrecht wonnen Gijs Esders en Femke Beuling.

Na de eerste dag van de Utrecht City Bokaal stond Merijn Scheperkamp nog aan de leiding in het tussenklassement. Esders wist de rijder van het opleidingsteam van Jumbo-Visma zondag op de slotdag te verschalken. Hij won de tweede 500 meter en maakte ook op de 1000 meter tijd goed. Scheperkamp behield wel zijn tweede plaats ten opzichte van zijn ploeggenoot Tijmen Snel. Bij de vrouwen was Femke Beuling de snelste. De rijdster van Team IKO won met grote voorsprong op Helga Drost en Anice Das. 

Bij de Gruno Bokaal ging de winst zondag naar Louis Hollaar. De rijder van TalentNED kende een lastig voorseizoen, maar stond in Groningen op de hoogste trede van het podium. Jan Blokhuijsen stond voerde na zaterdag nog het klassement aan, maar ging zondag net als zijn ploeggenoot Lex Dijkstra niet meer van start. Achter Hollaar werden Kars Jansman en Yves Vergeer tweede en derde. Bij de vrouwen stond er geen maat op Reina Anema. De Friezin won het klassement met bijna 3,5 punt voorsprong op Paulien Verhaar. Sanne in 't Hof werd derde. 

Voor het KPN NK Sprint waren in Utrecht bij de dames in ieder geval nog zes plaatsen te verdienen en bij de heren nog acht plaatsen. Bij de Gruno Bokaal in Groningen werden bij de vrouwen nog minimaal vier startplekken verdeeld voor het NK Allround en bij de heren nog zes. Het definitieve aantal hangt af van een aantal toppers die voor beide onderdelen geplaatst zijn en dus een keuze moet maken welk NK ze gaan rijden. Ook kan de Selectiecommissie Langebaan van de KNSB nog rijders aanwijzen.

Op basis van de uitslagen hebben de volgende rijders zich (onder voorbehoud) geplaatst voor het KPN NK Allround en Sprint: 
Dames sprint: Helga Drost, Anice Das, Manouk van Tol, Esmé Stollenga, Naomi Verkerk en Danouk Bannink
Dames allround: Sanne in 't Hof, Sterre Jonkers, Eline Jansen en Ariane Smit
Heren sprint: Merijn Scheperkamp, Tijmen Snel, Janno Botman, Gerben Jorritsma, Tom Kant, Thijs Govers, Serge Yoro en Elwin Jongman
Heren allround: Louis Hollaar, Kars Jansman, Yves Vergeer, Teun de Wit, Lasse Hiddink, Roel Boek

Bekijk hier de uitslagen van de Utrecht City Bokaal.
Bekijk hier de uitslagen van de Gruno Bokaal.