Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 09 jan 2020

Dilemma's met Bob de Vries: 'Ik ben echt een hondenmens'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert Schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Bob de Vries.

Foto : Sander Chamid

Bio
Naam: 
Bob de Vries
Geboortedatum: 
16-12-1984
Woonplaats: 
Haule
Team: 
Team easyJet (langebaan) en Team Royal A-ware (marathon)
Specialiteit:
 Lange afstanden / marathon
Opmerkelijk: 
Werd in 2011 Nederlands kampioen op de vijf kilometer
Instagram: 
@bobdevries100

Natuurijs of kunstijs
"Natuurijs. Dat is toch het échte schaatsen. Altijd als er natuurijs ligt, worden er marathonwedstrijden gereden. Dat heb ik liever dan een wedstrijd in een vol Thialf."

Wielrennen of inlineskaten
"Inlineskaten. Ik ben niet echt een goede fietser. Ik kan een beetje trappen, dat lukt wel, maar ik ben slecht in sturen. Ik heb ook wedstrijden inlineskaten gedaan, maar dat is toch wat minder geworden nadat ik me meer ben gaan focussen op het schaatsen."

Dit bericht bekijken op Instagram

En nog een rondje... bob jij of bob ik?

Een bericht gedeeld door Bob de Vries (@bobdevries100) op


Kampioen op een NK of vierde op de Olympische Spelen
"Dan ben ik liever Nederlands kampioen. Uiteindelijk gaat het voor mij toch om het winnen. De Spelen zijn natuurlijk een heel mooi evenement, maar als je dan vierde wordt, heb je echt net niks. Dan kies ik liever voor een Nederlandse titel op natuurijs of in Thialf." 

Op één honderdste goud missen, of brons winnen op olympische spelen
"Op één honderdste goud missen, want dan heb je tenminste nog zilver. Ik kan er wel enorm van balen hoor, één honderdste. Maar bij de Spelen zou ik überhaupt blij zijn met een medaille. Als je toch al geen garantie hebt op brons, dan kun je beter zilver halen."

5000 meter of 10.000 meter
"Mijn mooiste succes heb ik op de 5000 meter gehaald: Nederlands kampioen in 2011. Maar dat was niet eens mijn beste vijf kilometer ooit. Ik denk dat ik fysiek het beste ben weggelegd voor de 5000 meter. Daar kan ik toch net iets meer doorrijden. Alleen de laatste twee jaar gaat de tien wel wat beter doordat ik me meer op de marathon focus."

Heerenveen of Salt Lake City
"Heerenveen, alhoewel ik alle keren dat ik in Salt Lake heb gereden best goed reed. Voor mij kunnen wedstrijden net zo mooi zijn als iedereen tien seconde langzamer rijdt. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Ik schaats het liefste in Nederland. Op alle disciplines eigenlijk. Nederland is natuurlijk bij uitstek hét schaatsland. Bij langebaan is een EK of WK altijd het mooiste om in Nederland te rijden, omdat het hier bij het publiek het meeste leeft."

Zomer of winter
"Dan kies ik voor de zomer, want de Nederlandse winter is nét niets. Als het mooi vriest, kan ik de winter wel gaaf vinden, maar als je thuis bent met de koeien die in de wei liggen dan is de zomer wel het mooist. Ik ben graag ook lekker veel buiten in de zomer."

Dit bericht bekijken op Instagram

Koeienmorgen allemaal! #koe #zonsopkomst

Een bericht gedeeld door Bob de Vries (@bobdevries100) op

Hond of kat
"Dat is voor mij niet zo moeilijk. Ik ben écht een hondenmens en totaal géén kattenmens. Van huis uit had ik vroeger altijd een hond en nu hebben we er zelf ook een: Puk. Ik vind dat je op een boerderij ook wel een hond hoort te hebben."

Pasta of pannenkoeken
"Dan kies ik voor de pasta van mijn vrouw. Die heeft een paar specialiteiten, waaronder een pasta. Met een saus die twee uur moet trekken is dat bij ons thuis wel een favoriet, maar niet voor de wedstrijd. Meestal eet ik voor een wedstrijd gewoon aardappelen. Zowel pannenkoeken als pasta is voor mij geen sportvoer. Er zitten wel veel koolhydraten in, maar het hangt er ook gewoon een beetje vanaf wat je zelf lekker vindt voor een wedstrijd."

Kroeg of discotheek
"Nu zou ik voor de kroeg gaan. Beiden kom ik er zelden, maar daar heb je toch meer de gelegenheid om te praten met vrienden. De dansvloer is voor mij echt verleden tijd. De meeste discotheken waar ik ‘in mijn tijd’ heen ging, zijn inmiddels ook allemaal gesloten, haha."

Praten of luisteren
"Ik krijg thuis vaak te horen dat ik niet luister. Wat dat betreft zou ik voor praten moeten kiezen, maar ik ben ook weer niet een hele erge prater. Uiteindelijk zou ik dan denk ik toch voor luisteren gaan, dan hoor je misschien nog eens wat, haha." 

Ananas op de pizza of geen ananas op de pizza
"Geen ananas op de pizza voor mij hoor, daar houd ik helemaal niet van. De combinatie van fruit met warm eten is niets voor mij. Ik vind ananas los en vers wel prima. Als ze een beetje goed rijp worden, vind ik het wel lekker, maar uit blik hoeft niet voor mij. Ik zit er niet mee als mensen ananas op een pizza hebben, maar ik vind het zelf niet zo lekker."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan