Tickets
Shop
Nieuws 24 feb 2020

Wories en Tsiba/Danilova naar WK Kunstrijden in Montréal

Niki Wories en Daria Danilova/Michel Tsiba zullen Nederland vertegenwoordigen bij de ISU WK Kunstrijden in het Canadese Montréal. Dat heeft de selectiecommissie kunstrijden van de KNSB vandaag bekendgemaakt. Het WK wordt verreden van 16 tot en met 22 maart.

Foto : Soenar Chamid

Niki Wories (23) nam al twee keer eerder deel aan het WK. Zij woont en traint al enkele jaren in Montréal, dus voor haar wordt het WK een 'thuiswedstrijd'. Wories dwong haar selectie af dankzij een sterk optreden bij de Challenge Cup/NK in Den Haag afgelopen weekeinde. Zij moest in de vrije kür nog voldoen aan de technische eis van de ISU en dat lukte. In de aangewezen kwalificatiewedstrijden was Wories in de totaalscores steeds ruim sterker dan Kyarha van Tiel, die al wel in het bezit was van beide technische scores.
 
Ook het duo Daria Danilova (17)/Michel Tsiba (22) hebben hun WK-deelname te danken aan hun puike prestatie tijdens de Challenge Cup/NK Kunstrijden. Het paar moest zaterdag in de korte kür nog de technische score van 27 punten halen, de ISU-eis voor deelname aan het WK. Aan de ISU-eis voor de vrije kür hadden ze reeds eerder in het seizoen voldaan. Het is voor het eerst in de historie dat Nederland een paar afvaardigt naar een WK Kunstrijden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan