Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2020

Nieuwe damesploeg Making the Difference wil schaatsen en wielrennen combineren

Onder de vlag van Stichting Making the Difference zal volgend jaar een volledig nieuwe ploeg in de Topdivisie van het marathonschaatsen te zien zijn. Een nieuw damesteam waarbij het allemaal net wat anders gaat. 's Zomers zal de ploeg namelijk onder dezelfde naam ook als wielerteam actief zijn.

Foto : Soenar Chamid

"Daarmee lijken wij een beetje op het bestaande concept van Jumbo-Visma, maar dan toch net even anders”, zegt Gerhard Joling, voortrekker van het project en op dit moment nog verbonden aan Team iM FARMING. Die ploeg houdt na dit seizoen echter op te bestaan. "De afgelopen twee jaar heb ik geprobeerd een slag te maken door meer op een persoonlijke en een wetenschappelijke manier te trainen bij Team iM FARMING. Nu hebben we de nieuwe stichting Making the Difference opgericht en met daarmee een nieuw team van sportsters en begeleiding.”

De nieuwe structuur van schaats- en wielerploeg moet ervoor zorgen dat er weer een stap gemaakt kan worden qua professionalisering. Volgens Joling hebben de vrouwen in het marathonschaatsen namelijk op het gebied van financiering, waardering en kennis nog een inhaalslag te maken ten opzichte van de mannen. "Voor het team hebben we gezocht naar schaatssters die complementair aan elkaar zijn", vertelt Joling. "Een viertal dat attractief wil koersen, waar we potentie in zien en die elkaar versterken."

Aan de hand van persoonlijke doelstellingen en competenties gaat het team planmatig aan de slag, ondersteund door data en wetenschap.

Het nieuwe schaatsteam, dat voorlopig luistert naar de naam team MtD, zal bestaan uit: Janneke Elzinga, Loesanne van der Geest, Nicky van Leeuwen en Ariane Smit. Elzinga en Smit komen net als Joling over van iM FARMING, Van der Geest rijdt voor het eveneens stoppende Nedflex en Van Leeuwen komt al drie jaar uit voor Mastermind. Elzinga kan worden gezien als de vrouw voor natuurijs, terwijl Smit juist een achtergrond heeft op de langebaan en in de toekomst hoopt mee te gaan doen in de massasprints. Van der Geest en Van Leeuwen zijn aanvallende rijders die ook dit seizoen veel in ontsnappingen te zien zijn. 

De schaats- en wielerploeg van Stichting Making the Difference zijn onderdeel van een bredere visie. De stichting heeft tot doel om mensen in beweging te krijgen, zowel individuen als bedrijven aan te zetten om het verschil te maken in vitaliteit. Het team is daarmee het uithangbord van de stichting. Het genereert kennis en is het hele jaar door uithangbord door de zichtbaarheid in meerdere sporten. Ook voor sponsoren en partners van de ploeg werkt dit aan twee kanten. De sportieve aanpak wordt vertaald naar het bedrijfsleven en vooral naar de jeugd, waarbij beide sporten elkaar versterken.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan