Tickets
Shop
Nieuws 15 feb 2020

Knegt rijdt zich in de kijker voor WK in Seoul

Sjinkie Knegt heeft zich tijdens de World Cup-finale in Dordrecht zo goed als zeker in de relayploeg gereden voor de WK Shorttrack, die van 13 tot en met 15 maart worden verreden in Seoul.

Foto : International Skating Union

Volgens bondscoach Jeroen Otter liet Knegt op de tweede dag zien een belangrijke schakel te zijn in de ploeg. Het Oranjeteam met ook Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Sven Roes dwong met een sterke relayrace een finaleplaats af en kan zondag meedingen naar de medailles.

"Sjinkie laat hier zien dat hij goed genoeg is voor de relayploeg. Ik heb hem al weer mooie dingen zien doen", zegt Otter naar aanleiding van de vraag of Knegt nog kans maakt op een WK-selectie. Voor de 30-jarige Fries zou er zelfs nog een individuele plaats in het verschiet kunnen liggen. Dan moet hij op de slotdag in Dordrecht een medaille halen op de 1000 meter. "Dat is één van de selectiecriteria", aldus Otter. "Als dat lukt, zou het ook nog kunnen dat hij individueel start."

De selectiecommissie van de KNSB gaat na dit wereldbekerweekend in conclaaf en de definitieve WK-selectie zal komende week bekend worden gemaakt. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan