Tickets
Shop
Nieuws 10 feb 2020

Internationale schaatstop gestrand in Calgary

Een groot deel van de internationale schaatstop is zondag gestrand in Canada. Daardoor komen veel schaatsers noodgedwongen een dag later aan in Salt Lake City voor de WK Afstanden, die donderdag al beginnen. Hun vlucht vanuit Calgary - waar de World Cup werd verreden - werd na lang wachten geannuleerd.

Foto : Screenshot NOS

Volgens de NOS zaten onder anderen Kjeld Nuis, Patrick Roest, Ireen Wüst en ook veel buitenlandse toppers al in het vliegtuig toen de problemen begonnen. Er bleek een mankement te zijn aan een deur en na de reparatie zou het vliegtuig moeten worden schoongemaakt vanwege de sneeuw. De crew bleek dat echter niet te redden met hun werktijd.

De vlucht naar Salt Lake City zou aanvankelijk om 14.15 uur lokale tijd vertrekken, maar werd uitgesteld tot 22.40 uur. Alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten en vervolgens door de douane om hun bagage op te halen. Bij de bagagebanden kwam de mededeling dat de vlucht was gecanceld. 

De schaatsers zijn uiteindelijk op verschillende vluchten naar Salt Lake City geboekt voor maandag. Team Jumbo-Visma nam het zekere voor het onzekere en boekte een privéjet. De WK Afstanden beginnen donderdag met de 3000 meter voor vrouwen met Esmee Visser, Irene Schouten en Carlijn Achtereekte aan de start en de 5000 meter voor mannen (Patrick Roest, Sven Kramer en Jorrit Bergsma).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan