Tickets
Shop
Nieuws 11 feb 2020

In 't Hof, Alderts en Snoek versterken Team BTZ.nl

Sanne in 't Hof, Daphne Alderts en Tessa Snoek zullen komend seizoen uitkomen voor Team BTZ.nl, de opleidingsploeg van Team Palet Vastgoedonderhoud. Lisanne Buurman zal volgend seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar voor BTZ.nl gaan rijden.

Foto : Sander Chamid

In 't Hof, momenteel schaatsend bij RTC Noord/Fryslan, wil het langebaanschaatsen combineren met het marathonschaatsen. De 22-jarige rijdster uit Schalkhaar maakte afgelopen indruk door haar debuutwedstrijd bij de beloften te winnen. "Na de overwinning in Amsterdam stapte ik met een supergoed gevoel van het ijs af. Het is mooi dat ik nu deze kans als wisselrijdster bij Team BTZ.nl krijg en het grote voordeel hierin is dat de trainers van beide teams al langer samenwerken."

Daphne Alderts zal vanuit het beloftenteam Sprog doorschuiven naar het topdivisieteam BTZ.nl. Na één dagoverwinning en een vijfde plaats in het eindklassement bij de beloften heeft zij al enkele keren als wisselrijdster in het topdivisiepeloton gereden. "Dit is precies waarom wij opleiden", aldus teammanager Eelco Kooistra. "We willen sporters ontwikkelen naar een hoger niveau. Zo leiden we niet alleen op voor onszelf, maar ook voor damesmarathonschaatsen in het algemeen."

Tessa Snoek komt over van het stoppende Team Nedflex. Snoek viel met name op in de wedstrijden op de Weissensee met een knappe vierde plek tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. "De Weissensee ging boven verwachting goed", aldus de rijdster uit Abcoude. "Het is jammer dat Team Nedflex stopt, maar dit biedt ook weer nieuwe kansen. De mogelijkheid om voor Team BTZ.nl te schaatsen grijp ik met beide handen aan. Ik zie het als een mooie mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als marathonschaatsster."

Na dit seizoen neemt het team afscheid van Demi van Benthem en Anna van den Bos, die onlangs aankondigde te stoppen met topsport. Met Melissa Wijfje, die dit seizoen door haar langebaansucces niet in de marathon actief is geweest, lopen nog gesprekken. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan