Tickets
Shop
Nieuws 15 feb 2020

Crispijn Ariëns wint tegen overtal: 'Was wel even lastig'

Na een spannende wedstrijd heeft Crispijn Ariëns de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De rijder van Okay Fashion & Jeans was de sterkste uit een kopgroep van in totaal zes man. Frank Vreugdenhil sprintte naar de tweede plek, Mats Stoltenborg eindigde op de derde plaats.

Foto : Hidde Muije

De eerste slag in de wedstrijd had Ariëns nog gemist. Het waren namelijk Vreugdenhil en Stoltenborg die halverwege de wedstrijd met zijn tweeën op avontuur gingen. Het peloton sputterde even tegen, maar al vrij snel hadden ze hun ronde op zak. Even later waren het Bart de Vries en Kars Jansman die opnieuw de aanval kozen en even later kregen ze Bart Hoolwerf en Ariëns met zich mee. Dankzij de ploeggenoten van Stoltenborg en De Vries konden ook zij hun rondje pakken om een totale kopgroep van zes te vormen. 

"Het was vandaag net niet", aldus Stoltenborg. "In een één-op-één met Frank had ik niet alle vertrouwen, dus gingen we er volledig voor om Bart aan te laten sluiten. Dan kun je een mooi spel spelen. Eerst was ook alleen Kars mee, maar toen ook Bart en Crispijn aansloten werd het wel minder gunstig. Ik had meer verdiend vandaag", klinkt het teleurgesteld. "Leeuwarden is nu de laatste kans. Iedereen weet dat ik het met mijn eindschot van de aanval moet hebben, dus er wordt ook wel op ingespeeld. Ik moet gewoon een beetje geluk hebben." 

Foto : Hidde Muije

In de kopgroep moest Ariëns opboksen tegen een tweetal van AB Vakwerk (Hoolwerf en Vreugdenhil) en OR Quest / Bouw & Techniek (Stoltenborg en De Vries). "Dat was wel even lastig ja", sprak hij blij na zijn overwinning. "Als ploeg waren we maar met zijn drieën, dus we moesten overal achteraan rijden. Ik ben blij dat we toch nog rond kwamen, dan kun je het tenminste nog laten zien. In de finale was het wel pokeren, maar het lukte wel en gelukkig kon ik het afmaken in het sprintje. Dit is wel even lekker."

Ook Vreugdenhil was tevreden over zijn eindresultaat. "Het was op zich prima geweest met Mats alleen, maar toen Crispijn mee ging moest Bart er ook bij komen", legt hij het ploegenspel uit. "Uiteindelijk waren we met zijn drieën wel de sterkste in de koers denk ik. Een tweede plek, dat kan toch minder", grapt hij. De winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee reist met vertrouwen af naar het natuurijs in Zweden. "De tweede seizoenshelft ligt me altijd wel goed. De wedstrijden worden wat onvoorspelbaarder en dat speelt me zeker in de kaart."

Primeur voor Bouma
De wedstrijd bij de beloften werd gewonnen door Ids Bouma. De rijder van het RTC Noord Fryslân was de snelste sprinter uit een kopgroep van vijftien man. Nog voor halfweg koers was het raak. Een groep van 12 man sloeg een gat, maar toch duurde het nog even voordat het peloton ze liet begaan. Uiteindelijk pakten vijftien man een ronde voorsprong op het peloton: Pijke Steenhuis, Leander van der Geest, Maik Stam, Roel Boek, Ids Bouma, Koen Klinkhamer, Ivar Immerzeel, Igor Baars, Aleid Klompmaker, Marthijn Mulder, Thijs Willem van der Vegt, Ruud van Egmond, Richard van Schie en regiorijders Mathijs van Zwieten en Berend Bervoets waren de gelukkigen. 

Met de helft van de wedstrijd nog te rijden hadden de ploegen het lastig om de groep bij elkaar te houden. Diverse keren probeerde Van der Geest nog een ronde te pakken. In de slotfase kreeg hij ook Steenhuis en Stam met zich mee en leek het er even op dat ze weg konden komen. Het peloton viel dan ook uit elkaar, maar toen de grote groep afgesprint had vonden ze elkaar toch weer. In de eindsprint was het Bouma die Immerzeel en Boek te snel af was. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan