Tickets
Shop
Nieuws 23 dec 2020

Westenbroek en Tijssen zijn besmet met coronavirus

Een flinke domper voor Stefan Westenbroek: de sprinter van TalentNED is positief getest op het coronavirus en mag niet starten op het WK Kwalificatietoernooi. Ook coach Rutger Tijssen is besmet geraakt en moet in thuisisolatie.

Foto : Soenar Chamid

Aan de vooravond van het WK Kwalificatietoernooi zijn alle deelnemende schaatsers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Van twee personen was het testresultaat positief. Eerder op de avond werden om privacyredenen geen namen bekendgemaakt, maar Westenbroek en Tijssen brachten het nieuws vervolgens zelf naar buiten via de sociale media.

"Balen balen balen... Klaar om te starten op het WKKT, maar niet mogen starten omdat ik positief getest ben op corona", laat Westenbroek op Instagram weten. "Ik voel me gelukkig nog erg fit en daarom was ik erg verbaasd over deze uitslag. Hieruit blijkt wel weer dat het een heel bijzonder virus is..." De sprinter zou starten op de 500 en 1000 meter. Westenbroek debuteerde in oktober bij de senioren op de Daikin NK Afstanden. Op de 500 meter zette hij een persoonlijk record van 35,36 neer. Op het Daikin NK Sprint eindigde hij als twaalfde. 

Ook Tijssen zal de komende dagen niet coachend op het ijs doorbrengen, maar thuis op de bank. "Helaas Covid-19 caught me.. thuis isolatie is het gevolg. Gelukkig geen symptomen. Mensen pas op jezelf en onderschat het niet", schrijft hij op Twitter. De oefenmeester maakt sinds dit seizoen onderdeel uit van het begeleidingsteam van TalentNED. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan