Tickets
Shop
Nieuws 03 dec 2020

Team FrySk versterkt zich met Peter Michael

Nieuw-Zeelander Peter Michael gaat per direct bij Team FrySk schaatsen. De 31-jarige schaatser wil zich bij de Friese ploeg voorbereiden op de Olympische Spelen van 2022 in Beijing. Sinds 1 oktober trainde hij al mee met het team.

Foto : Team FrySk

De komst van Michael betekent een behoorlijke kwaliteitsimpuls voor de kleine ploeg van trainer Siep Hoekstra. Naast Marwin Talsma, de Nederlands kampioen op de 10.000 meter, wisten de mannen van de ploeg zich niet te plaatsen voor de eerste langebaanwedstrijden van dit seizoen. Bij de vrouwen werd de ploeg vertegenwoordigd door Esther Kiel, Paulien Verhaar, Aveline Hijlkema en Reina Anema.

Tot 2014 was Michael voornamelijk actief in het inlineskaten, waar hij negen wereldtitels veroverde. Daarna stapte hij over naar het langebaanschaatsen en richtte hij zich op de Olympische Spelen. In PyeongChang eindigde de Nieuw-lander als vierde op zowel de 5000 meter als de mass start. Een jaar eerder behaalde hij bij de WK Afstanden een bronzen medaille op de 5000 meter en een zilveren op de ploegenachtervolging.

De afgelopen twee jaar kwam Michael uit voor marathonploeg Okay Fashion & Jeans/Interfarms. In 2019 boekte hij tijdens de KPN Marathon Cup in Dronten zijn tot nu toe enige overwinning in de Topdivisie. Okay Fashion & Jeans sloeg dit voorjaar de handen ineen met Royal A-ware. 

Bij Team FrySk heeft Michael nu een passende omgeving gevonden voor zijn langebaanambities en in Talsma een perfecte trainingspartner. De filosofie en werkwijze van het team spreken de Nieuw-Zeelander aan: "Afgelopen jaren heb ik de ploeg gezien op de World Cups en ik was onder de indruk van de energie van de coaches en rijders", laat hij weten in een persbericht. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan