Tickets
Shop
Nieuws 20 dec 2020

Roest duikt onder baanrecord op 3000 meter tijdens oefensessie in Thialf

Tijdens een zogeheten oefensessie in Thialf is Patrick Roest zaterdag onder het baanrecord op de 3000 meter gedoken. De rijder van Team Jumbo-Visma noteerde een tijd van 3.35,26 en was daarmee sneller dan de toptijd die Sven Kramer vorig jaar neerzette (3.37,39). De tijd gaat echter niet de boeken in, omdat het geen officiële (trainings)wedstrijd betreft.

Foto : Soenar Chamid

De tijden die in de oefensessies worden gereden, komen niet in de zogeheten VANTAGE-lijst terecht, zijn onofficieel en staan gelijk aan hand geklokte tijden in een gewone training. De deelnemers aan het WK Kwalificatietoernooi lieten desalniettemin zien dat ze klaar zijn voor het beslissende toernooi, dat komende week wordt verreden in Heerenveen. Op het WKKT worden de tickets verdeeld voor de tweede helft van het seizoen. 

In de oefensessie van zaterdag startte Kramer op de 3000 meter in het laatste kwartet tegen Bart Swings en stond Roest tegenover Jorrit Bergsma. Kramer noteerde al een snellere tijd dan zijn baanrecord (3.35,93), maar Roest ging in de slotrit nog een tandje harder. De Lekkerkerker reed een zeer vlakke race met rondetijden die langzaam opliepen van 27,74 naar 28,47. "Dit kun je eigenlijk wel een perfecte rit noemen", liet Roest na afloop weten op de website van Team Jumbo-Visma.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan