Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2020

Nils van der Poel rijdt bij comeback baanrecord in Inzell

Nils van der Poel heeft zich bij zijn eerste wedstrijd sinds 2018 meteen laten gelden. De 24-jarige Zweed noteerde bij een internationale trainingswedstrijd in Inzell een baanrecord op de 10 kilometer. Met 12.46,91 was hij sneller dan het oude baanrecord van Bob de Jong, die in 2011 12.48,20 reed.

Foto : Soenar Chamid

Van der Poel, die een kleine drie jaar geleden bij het WK Allround in het Olympisch Stadion van Amsterdam de afsluitende 10.000 meter wist te winnen, koos ervoor om zich na de Spelen van 2018 te richten op zijn studie en andere trainingsvormen. Samen met zijn trainer en oud-schaatser Johan Röljer keerde hij deze zomer terug in de schaatssport.

Het doel van zijn comeback is een betere klassering te rijden op de Olympische Spelen dan bij zijn eerste deelname, toen hij in PyeongChang niet verder kwam dan de veertiende plek op de 5 kilometer. Of hij Zweden aan een medaille kan helpen, zal afhangen van zijn progressie. Zweden wacht al sinds de medailles van Tomas Gustafson in de jaren '80 op nieuw olympisch succes.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan