Tickets
Shop
Nieuws 09 dec 2020

Geen langste afstand en team sprint op World Cups in Heerenveen

De ISU heeft het (voorlopige) programma bekendgemaakt voor de twee wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Beide weekenden worden dezelfde afstanden gereden. De langste afstand voor de vrouwen en mannen en de team sprint ontbreken in het wedstrijdschema.

Foto : Soenar Chamid

Aanvankelijk stonden er zes World Cups in de schaatskalender, waaronder de finale in Thialf, maar als gevolg van de coronapandemie werden die afgelast. In november zette de internationale schaatsunie het licht op groen voor een (uitgebreide) schaatsbubbel in Heerenveen. Na de EK Allround & Sprint (16-17 januari) worden er twee World Cups verreden (22-24 en 29-31 januari). Daarna volgen de WK Afstanden, van 11 tot en met 14 februari. 

In het programma voor de wereldbekerwedstrijden worden op vrijdag de ploegenachtervolging en eventuele halve finales van de mass start verreden. Op zaterdag volgen de 1500 meter, de eerste 500 meter en de finale van de mass start. Zondag staan de omloop van de 500 meter, de 3000 meter (vrouwen) en 5000 meter (mannen) en de 1000 meter op de planning. Zoals gebruikelijk worden er ook dit seizoen punten verdiend voor het klassement en prijzengeld verdeeld. 

Update 9 december 10:40 uur:
Na de bekendmaking van het World Cup-programma heeft de ISU ook de schema's voor de internationale titeltoernooien bekendgemaakt. Het verplaatste WK, dat oorspronkelijk in Beijing gehouden zou worden, heeft een olympisch format. Dat betekent dat de teamsprint op het programma ontbreekt. De afgelopen twee jaar pakten de Nederlandse teams zowel bij de mannen als de vrouwen het goud. Bij de WK Junioren in het Japanse Hachinohe staat de teamsprint wel op het programma. De eerstvolgende keer dat de teamsprint weer bij de senioren wordt verreden op het WK is bij het WK Allround & Sprint in Hamar in maart 2022. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan